A domicili, res no ajuda

El Girona fa un inici digne, s’avança amb gol de Dovbyk, però les errades pròpies el condemnen a la cinquena derrota seguida a fora

Amb l’Atlético traient aigua com podia, Simeone, a còpia de protestes, fa capgirar un criteri arbitral que acaba desgastant els gironins

El Girona va marxar del Cívitas Metropolitano amb la sensació d’haver deixat escapar una oportunitat d’or per vèncer l’Atlético i fer un pas que hauria estat gairebé definitiu per accedir a la propera i renovada Champions League. Els gironins, però, van caure 3-1 condemnats pels propis errors i un gat vell des de la banda en forma d’entrenador, que va saber pressionar el col·legiat fins a fer-lo dubtar i capgirar el criteri arbitral. Dovbyk va avançar els blanc-i-vermells després d’una contra dirigida per Savinho que va acabar amb una centrada de Yan Couto des de la dreta que l’ucraïnès va endreçar a dins des del segon pal (4’). Els de Míchel tenien controlat l’atac madrileny i avivaven la sensació que podien fer mal als de Simeone amb un Savinho jugant a una altra velocitat. Desgraciadament, una acció innocent de Miguel va obligar l’àrbitre a assenyalar penal per mans, fet que Griezmann va aprofitar per empatar. Enmig del descontrol provocat pel tècnic local, De Burgos Bengoetxea i el VAR van obviar un penal clamorós de Reinildo a Savinho en l’afegit de la primera. De la indignació gironina a un gol de l’Atlético fruit d’una badada defensiva ben aprofitada per Morata per cedir l’honor a Correa. En l’inici de la segona part, Griezmann va fer un 3-1 que semblava matar un Girona, que ho va intentar sense prou energia per puntuar.

El partit va començar amb el millor guió que havia imaginat Míchel. Tot just en el minut 4, Aleix Garcia, amb la punta de la bota, va iniciar un contracop que Savinho va fer bo amb una diagonal marca de la casa mentre deixava enrere diversos rivals. Dovbyk, a punt al segon pal, no va perdonar a passada de Yan Couto i va fer saltar la banca, tot i que quedaven molts minuts de joc. La diana va acomodar el conjunt gironí, que, això sí, va fer un pas enrere i va defensar en bloc baix tot controlant els espais i l’atac local. Funcionava el pla i Dovbyk i Aleix van tenir ocasions d’ampliar la renda. A més, a l’Atleti se’l veia vulnerable fins que el Cholo va fer canviar el criteri arbitral i tot l’ambient del Metropolitano protestant com no ho poden fer la majoria d’entrenadors des de la banda i veient una targeta groga –per als altres hauria estat vermella–, que va empetitir el col·legiat. La desgràcia es va acarnissar amb Miguel poc després de la mitja hora de joc, quan el lateral esquerre va saltar i l’esfèrica, a rematada d’Hermoso, va topar amb la seva mà en posició antinatural.

Griezmann, el jugador més diferencial dels madrilenys, no va perdonar davant de Gazzaniga per establir un empat que va deixar estabornit un Girona que en l’afegit del primer acte va demanar penal en una acció de falta clara de Reinildo sobre Savinho, que ni De Burgos Bengoetxea, ja condicionat, ni el VAR, mirant a un altre costat, van voler assenyalar. Simeone, amb un somriure sota el nas, ja havia aconseguit el seu objectiu i Morata, que acabava d’entrar pel lesionat Saúl, va aprofitar una badada defensiva per pispar la cartera a tothom i fer una centrada que Correa va rematar amb el cap a l’escaire esquerre.

Garrotada i davallada

Si els de Michel van acabar abatuts la primera part, en l’inici de la segona van rebre la rematada gairebé definitiva, de nou, després d’una errada pròpia. Tot just s’havien disputat sis minuts quan Solís no va posar el peu bé en zona compromesa i la pilota va sortir rebotada a les botes de Griezmann, que per molt que Gazzaniga se li fes gros i alt com un sant Pau, no va perdonar i va colar la pilota a la porteria gironina.

El Girona va intentar agafar aire per reiniciar-se i mirar d’escurçar distàncies, però la falta d’encert en els metres finals –Dovbyk en va tenir una de clara com la del 0-1, sol al segon pal, Yangel i Aleix ho van provar des de la frontal i també Portu al final–, i també la falta d’energia van impedir que es mogués el marcador. És més, les pèrdues i imprecisions, sovint fruit del cansament, va permetre als colchoneros tenir opcions de fer més grossa la ferida a través de Nahuel Molina i Samu Lino.

A domicili no hi ha manera per a un Girona que encadena la cinquena derrota consecutiva lluny de l’escalf de Montilivi.

BONA SORTIDA

El Girona sabia com defensar-se i sortir a la contra amb velocitat; així va fer el 0-1

PENAL CLAR

Amb 1-1, Savinho va ser objecte d’un penal que el col·legiat i el VAR van passar per alt