Girona

Míchel: “La millor versió d’aquest equip vol dir la Champions”

El Girona rep demà a Montilivi la visita del Cadis (21h). Un partit, sobre el paper, assequible pels gironins, però que s’haurà de treballar de valent perquè els andalusos, en zona de descens, s’hi juguen la vida. Guanyar suposaria fer un pas endavant en la classificació per la Champions independentment del que faci avui l’Athletic contra el Granada, però el que més espera Míchel, que ha analitzat el partit en roda de premsa, és veure la millor versió de l’equip.

Les baixes

“Tsygankov Stuani no han entrenat i estan gairebé descartats, però veurem demà amb l’última prova. És difícil que estiguin per jugar, aquesta és la veritat. La resta estan bé i preparats pel partit.”

El Cadis de Pellegrino

“És un equip que fa coses bé, com les feia amb Sergio que van fer dos o tres anys molt bons. Amb Sergio ha estat la tendència el que ha fet que estigui fora, però és un gran entrenador. Pellegrino és diferent, però també juga amb un 4-4-2. Està en una bona dinàmica i té jugadors perillosos a dalt, amb Juanmi en un gran moment de forma. Ha millorat en els últims partits fent quatre porteres a zero sense rebre gol. És un equip molt perillós i que, com tots, serà difícil. Hem de fer un gran partit. Tinc la sensació que en aquestes set jornades tots els equips s’hi juguen moltes coses i haurem de fer grans partits per endur-nos els tres punts.”

Partit trampa

“No són trampa perquè sabem la dificultat que té el partit. He vist els seus últims quatre partits i han jugat molt bé. Té jugadors que poden fer mal. En l’inici del joc prefereix jugar més llarg, però són molt bons en la segona jugada en la recuperació de la pilota. Estan pressionant més a camp rival. No és trampa, és un partit molt complicat. Espero la nostra millor versió i necessitem a la nostra gent. En els últims partits a fora hem vist com l’afició està sobre del seu equip i nosaltres quan hem tingut l’afició amb nosaltres és més fàcil fer un bon partit.”

Carles Garrido i els del filial

“Carles vindrà a la convocatòria. És un jugador amb facilitat per fer gol. N’ha fet 14 en tretze partits. Davant la possibilitat que Stuani no arribi ell entrarà a la convocatòria. El filial ha millorat en una lliga complicada per ells perquè és un equip molt jove. Estan fent les coses molt bé, com els juvenils, perquè quan entrenen amb mi tenen una bona dinàmica de treball, que és el més important, i tenen talent.”

Qui s’hi juga més?

“Per mi nosaltres hem de fer un gran partit per guanyar, però el més important és el rendiment. La pressió és pels dos, però és diferent. Per mi és més complicat jugar per no baixar que per jugar Champions, però és veritat que també necessitem guanyar sumar els tres punts. Queden set partits i és molt important que l’equip doni la seva millor versió.”

El factor Montilivi

“He dit als jugadors que no hauríem de notar la diferència, excepte l’extra que ens doni l’afició. Hem de ser els mateixos i amb la mateixa mentalitat. Vam aconseguir grans resultats a fora en la primera volta i ara no estem aconseguint els punts necessaris. Demà a casa és molt important per donar continu¨tat i fer un pas per la classificació per la Champions. Si treus un partit endavant és molt important. En queden quatre a casa i tres a fora, per això és important sumar a casa, però si ho fem a fora també serà un pas extra.”

Els resultats a fora

“Jo analitzo els partits sense mirar si juguem a casa o a fora. És veritat que a fora no estem en la millor versió. Després del 0-1 vam ser menys agressius. Ho vam controlar bé fins a l’1-1, però em va cridar l’atenció perquè havíem treballat ser més intensos. La nostra dinàmica va lligada a una manera d’entendre el futbol i no ens podem trair per anar per davant en el marcador. Entrenem sobre un estil que no depèn del resultat i hem parlat molt perquè no ens passi. Quan ens posem per davant no vull que fem el pas enrere. L’altre dia no em va agradar. És l’única explicació, a banda de la seguretat que sent el jugador a casa.”

Els partits de Champions

“És un somni. Vag estar a Montjuïc veient el partit del Barça i és un ambient espectacular. És, potser, el millor escenari al que un entrenador pot estar. Per mi és un somni que penso que som capaços d’agafar. Per la televisió he vist tots els partits. No m’he posat en aquesta situació perquè no la tenim, però és un somni especial per mi.”

El factor mental

“Per mi és clau. No ara, sempre és molt important. Per això, quan estàs per davant en el marcador no pots pensar en defensar el resultat, sinó en continuar jugant com sempre. He recalcat als jugadors aquesta manera de fer les coses perquè és el que l’equip entrena. És important que el jugador estigui convençut que quan has entrenat una cosa i la fas estaràs en disposició de donar la millor versió. Si penses en el resultat estàs fora del joc, perquè t’allunyes del present i et poses en una situació que no és real. Per mi és important que el jugador senti que quan està focalitzat en cada acció, aquests jugadors han fet un any espectacular. La seva millor versió vol dir Champions, estic segur, però és veritat que en els últims partits, sobretot a fora, no hem donat la millor versió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)