Girona

El fortí no pot tremolar

El Girona rep el Cadis (21 h) amb l’objectiu, un cop més, d’oblidar els mals resultats a fora amb un triomf a Montilivi, que seria el quart consecutiu

S’espera un ambient de gala per empènyer l’equip cap a la Champions el dia en què els de Míchel poden certificar matemàticament la classificació europea per al curs que ve

El Girona torna a Montilivi. No hi podria haver millor notícia. És on els de Míchel se senten més segurs i avui ho volen tornar a demostrar contra el Cadis (21 h). L’afició espera una victòria i només cal que avui no plogui, com ha passat en els tres últims partits a casa, perquè es pugui viure un ambient de gala, i és que les entrades estan esgotades des de fa molts dies. És un dia important, i el Girona ho sap. Ho serà cada partit de les set jornades que queden, però avui una mica més. I és que, a banda de fer un pas important per consolidar-se entre els quatre primers per aconseguir la classificació per a la Champions League, avui el Girona es pot assegurar la setena posició i, per tant, el bitllet per a Europa el curs que ve. La via és doble, ja que la celebració podria arribar en la prèvia si el Betis no guanya al camp del València, o bé al final del partit, si els gironins sumen un punt.

Per complir tots els objectius proposats, el Girona necessita la victòria d’avui. La mala ratxa a domicili, amb cinc derrotes consecutives en la lliga, s’ha assumit amb certa naturalitat fins ara gràcies als grans resultats a Montilivi. I això no es pot deixar perdre, perquè mentalment les conseqüències podrien ser dures. Els blanc-i-vermells només han perdut un partit a casa en tot el curs, contra el Madrid en la vuitena jornada, i avui tenen l’oportunitat de signar la quarta victòria consecutiva i igualar la millor ratxa triomfal a Montilivi de la temporada.

Guanyar és el pas més important, però el partit d’avui pot servir per fer un pas més. Míchel ha reconegut que en els últims partits, sobretot a fora, l’equip no ha trobat la seva millor versió, de manera que contra el Cadis el Girona vol –a part de sumar els tres punts– recuperar aquell estat de gràcia que va tenir en la primera volta i que, sens dubte, seria el millor aval possible de cara a les pròximes jornades, en què els blanc-i-vermells no podran abaixar el ritme. Això, és clar, vol dir mantenir el ritme golejador al davant i no donar per bo en cap moment el resultat, però també mantenir la solidesa al darrere, tenint present que en cas de deixar la porteria a zero el Girona igualarà el seu rècord d’11 partits sense encaixar cap gol en un curs a l’elit.

Sense refiar-se

Fins ara el Girona s’ha mostrat infal·lible contra els equips de la zona baixa, a banda de l’empat al camp de l’Almeria, però això no vol dir que superar avui el Cadis sigui fàcil. És cert que els andalusos tenen molts problemes per marcar gols i que en tota aquesta temporada encara no han guanyat a casa. També que l’equip de Mauricio Pellegrino arriba ocupant posicions de descens des de fa molts mesos, però el Cadis encara no ha dit l’última paraula perquè té la permanència, que marca el Celta, a només tres punts.

El conjunt andalús vendrà cara la pell, però el Girona té un avantatge que no havia tingut en els últims partits. Després de moltes setmanes Míchel podrà, gairebé, repetir l’onze de la setmana anterior –les aturades tampoc hi han ajudat–, tot i que es preveu algun canvi en l’alineació per donar entrada a Iván Martín, que va ser baixa per sanció al Cívitas Metropolitano. Portu, a priori, és qui té més números de ser el sacrificat, mantenint Yan Couto a la banda dreta per la baixa de Tsygankov. El murcià, amb pocs recanvis a dalt, acabarà jugant segur.

LA SETENA PLAÇA

Si el Betis no guanya o el Girona puntua, avui se celebrarà el bitllet europeu

AMB RESPECTE

Els gaditans no han guanyat a fora en tot el curs, però avui s’hi juguen la vida

Tsygankov i Stuani no s’entrenen

L’extrem ucraïnès i el davanter uruguaià són baixa gairebé segura per al partit d’avui. Míchel Sánchez va comentar ahir en la roda de premsa prèvia que no s’han entrenat durant la setmana, però que no estaran descartats definitivament fins que aquest matí se’ls faci l’última prova. Seran, en principi, les úniques baixes per al partit d’avui, en què Míchel recupera Iván Martín després de complir el partit de sanció al camp de l’Atlético. Borja García i Toni Villa, que encara no han debutat, també repetiran convocatòria. El davanter del filial Carles Garrido, amb 14 gols en 13 partits des que va arribar al gener cedit del Cornellà, completarà la convocatòria per suplir Stuani.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)