Girona

El Girona ja és d’Europa i toca la Champions amb la punta dels dits

El Girona ha superat el Cadis a Montilivi (4-1) i certifica així la seva classificació matemàtica per jugar a Europa el curs vinent. De moment, els gironins ja tenen segur jugar la Conference League, podrien lligar virtualment l’Europa League si la Real Sociedad perd el seu partit però el que volen els de Míchel és jugar la Champions League, i amb els tres punts contra el Cadis ja són 10 els punts que tenen de marge respecte l’Athletic Club, el primer que no jugaria la màxima competició continental. Increïble. I quan només queden 18 punts per disputar-se.

El partit ha estat un monòleg gironí, sobretot, en la primera part. El Girona ha fet dues dianes a través d’Eric Garcia, després d’una jugada d’estratègia a la sortida d’un corner; i d’Iván Martín, gràcies a una combinació brutal amb Miguel Gutiérrez. En la segona part, Dovbyk ha fet el 3-0, també a passada del lateral esquerre, Escalante ha retallat distàncies a la sortida d’un corner però Portu, el més murri de tots, ha establert el 4-1 que seria definitiu.

L’enfrontament no ha pogut començar millor pel Girona. L’equip de Míchel ha tancat en el seu propi terreny de joc al Cadis però ha estat a través d’una jugada d’estratègia com els gironins s’han pogut avançar, el millor que els podia passar. Aleix ha servit en curt un corner cap a Iván Martín, que ha vist a l’interior Savinho i el brasiler ha fet una centrada a la frontal de la petita on arribava Eric Garcia, que només ha hagut d’acomodar el cap per superar Ledesma (9’).

El Girona ha olorat sang davant d’un Cadis enfonsat i petit. En un xut des de la frontal, Yangel Herrera ha topat amb el pal i Dovbyk en el refús ha fet gol però en posició antireglamentària (11’) i poc després, una centrada de Miguel s’ha passejat per davant la porteria i Yan Couto arribant des del segon pal ha disparat a la segona graderia del gol nord (14’). El vendaval blanc-i-vermell no tenia aturador i en una jugada col·lectiva que ha acabat amb Miguel, el lateral esquerre, combinant amb l’esperó al vèrtex dret amb Iván Martín, que s’ha tret de la màniga un xut ajustat que Ledesma no ha pogut aturar (22’).

El Girona tenia el control total del joc i just abans del descans ha pogut sentenciar el matx amb una jugada aïllada que ha començat amb un rebuig de Gazzaniga que Dovbyk ha pentinat amb el cap i ha deixat sol Savinho, que ha provat una vaselina per damunt de Ledesma. El recurs del brasiler s’ha estavellat amb el travesser, la segona fusta dels gironins (45+2’).

En la segona part, el Cadis ha sortit amb una marxa més i la intenció de retallar distàncies en el marcador per entrar de ple en el partit, però l’intent dels de Pellegrino ha quedat a mig camí. I és que, tot i insistir i menjar terreny al Girona, les ocasions han estat escasses. Qui no ha perdonat ha estat l’equip de Míchel, que ha fet el 3-0 a través del pitxitxi de la lliga, Artem Dovbyk, que ha aprofitat una centrada de Miguel per fer un control orientat i superar el porter visitant (71’).

Deu minuts després, si que ha retallat distàncies el Cadis després d’un corner pentinat per Roger Martí que Escalante, al segon pal, ha rematat a plaer (81’). Si algú patia mínimament, un minut després, Portu ha tancat el marcador amb el 4-1 definitiu en una jugada de murri aprofitant una rebuig defensiu al propi camp gadità. L’atacant ha posat la punta del peu per deixar enrere Ledesma i fer gol plaer, gairebé entrant ell mateix amb la pilota a dins de la porteria (82’). Llavors sí, Montilivi ha cantat “Sí sí sí, Europa ja venim!”.