Girona

El camí passa per les Canàries

El Girona visita Las Palmas, un equip salvat des de fa jornades i sense possibilitats de lluitar per Europa, en un duel vital en les aspiracions de Champions (Movistar LaLiga, 14 h)

A l’estadi Gran Canària s’hi veuran les cares dos equips que volen ser protagonistes amb la pilota i que lluitaran per la possessió

El Girona afronta un cap de setmana amb més de tres punts en joc. A banda dels que haurà d’intentar sumar a l’estadi Gran Canària contra Las Palmas (14 h, Movistar LaLiga), de reüll tindrà els ulls posats en el duel directe que disputaran els seus immediats perseguidors en la lluita per accedir a la propera edició de la Champions League. L’Atlético i l’Athletic –quart a set punts dels gironins i cinquè a deu, respectivament– s’enfronten al Cívitas Metropolitano en un matx en què tots dos equips poden deixar escapar punts, en cas d’empat, o com a mínim un dels dos, si madrilenys o bascos guanyen l’enfrontament. En tot cas, l’escenari per al Girona és propici per fer un pas gairebé definitiu per classificar-se per a la Champions, sempre que guanyi el seu partit i trenqui d’una vegada per totes la ratxa de cinc derrotes consecutives a domicili. Al davant hi tindrà un Las Palmas una mica desconnectat després de trobar-se en terra de ningú a falta de sis jornades per a la conclusió del campionat. Els canaris tenen prou coixí des de fa setmanes per sentir-se salvats i fora de qualsevol perill, però l’actual mala ratxa de resultats els ha deixat sense possibilitats de competir per accedir a una competició europea.

L’equip dirigit per Francesc Xavier Garcia Pimienta encadena vuit jornades sense guanyar en què ha sumat només dos irrisoris punts de 24 de possibles. Els insulars transiten pel bell mig de la taula amb 37 punts i sí que és cert que si la permanència no fos barata com enguany encara haurien de remar per consolidar la salvació de categoria un any després de l’ascens que van aconseguir amb el tècnic català, que ha dotat l’equip d’un estil propi de joc amb característiques i escola Barça en què els jugadors se senten protagonistes a través de la pilota, molts punts en comú amb l’estil que Míchel ha aplicat al seu Girona.

Un dels problemes que han afectat Las Palmas durant gairebé tota la campanya ha estat la falta de gol. De fet, els de Pimienta han fet una diana en l’última sèrie de cinc derrotes consecutives –precisament en l’últim partit al camp del Celta, el central Herzog va tallar la mala ratxa sense veure porteria (4-1)–. I és que el màxim golejador és el migcampista i capità Kirian Rodríguez, una de les revelacions del curs.

La lluita per la possessió serà una constant en el partit, i és que qui la tingui estarà més còmode. És per això que la importància del rendiment sense pilota és altíssima per adaptar-se a una situació nova i poc habitual. En la prèvia Míchel ja es va mostrar conscient que el seu equip no tindrà sempre la pilota perquè Las Palmas “ha pres la possessió a tots els conjunts”, un escenari que permet pensar que els gironins podrien adaptar el seu estil per un de més directe buscant contraatacs en les situacions sense possessió i control de la situació.

L’altre partit, al Cívitas

El Girona farà hores que haurà jugat i, fins i tot, haurà aterrat a terres catalanes quan a les 21 h l’Atlético i l’Athletic es vegin les cares al Cívitas Metropolitano. En el millor dels casos i sumant els tres punts de les Canàries, els gironins podrien deixar l’Athletic, cinquè, a 13 punts de distància quan només en quedaran 15 per disputar-se. Es podria augmentar el marge de deu a 12 o 11 punts, mantenir els deu actuals, o bé reduir-lo a nou, vuit o fins a set.

DESCONNECTAT?

Las Palmas suma vuit jornades sense guanyar, amb una sèrie de dos punts de 24

DE REÜLL

El duel directe entre l’Atlético i l’Athletic fa que el partit sigui molt més important

El cinquè lloc a la butxaca

Després de la derrota d’ahir de la Real Sociedad contra el Madrid, el Girona ja s’ha assegurat matemàticament la cinquena posició al final de temporada, i és que avantatja de disset punts la Real Sociedad, que només tindrà 15 punts en joc. Aquest era un dels centres d’atenció de la jornada per als blanc-i-vermells, que aquesta nit també estaran pendents del que passi al Metropolitano en l’Atlético-Athletic; si el Girona guanyés i els bascos no, la classificació per a la Champions pràcticament seria virtual. A més, el Girona també estarà pendent dilluns del València-Barça, ja que si demà guanyen els gironins seran, momentàniament, segons amb un punt més que els blaugrana.

Yan Couto viatja amb l’equip

Tal com va avançar dijous el Girona, Yan Couto va formar part de l’expedició que va viatjar ahir cap a Las Palmas. El brasiler va ser protagonista de l’ensurt de l’entrenament de dijous juntament amb Juanpe, arran d’un xoc de cap entre tots dos, però el tall que es va fer a la cella no li impedeix poder jugar demà. El central canari, en canvi, estarà dues setmanes de baixa. En la resta de la llista de convocats no hi va haver sorpreses. Tal com va avançar Míchel en la roda de premsa prèvia, Stuani és baixa per unes molèsties, així com els lesionats Borja García, Joel Roca i Artero. Tsygankov, en canvi, és la gran novetat d’una llista de convocats en què també hi ha Yangel Herrera, substituït dissabte passat per molèsties. Viatgen 20 jugadors i cap del filial, ni Antal, ni Jastin, ni Carles Garrido.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)