Girona

Mentre hi hagi possibilitats, hi ha fe

Quatre dies després de l’empat contra l’Alavés, el Girona rep el Vila-real (22 h) amb l’objectiu de recuperar la segona posició després de la victòria del Barça

Els gironins buscaran el sisè triomf consecutiu a Montilivi un cop confirmat que serà l’escenari de la Champions

Ja era rocambolesc que la 36a jornada de lliga, quan les cames comencen a fer figa, fos intersetmanal i el descans entre partit i partit pogués ser mínim, però LaLiga ha fet esforços per cobrir-se encara més de glòria i ha posat el partit del Girona a les 22 h d’un dimarts. No hi ha cap més remei que agafar-s’ho bé, i és que els blanc-i-vermells reben la visita del Vila-real en un partit important, però que a més serà molt especial, ja que per primera vegada els gironins jugaran a Montilivi sabent que, sobre la mateixa gespa, el curs que ve s’hi jugaran partits de la Champions League. L’ambient, per molt que es jugui en un horari intempestiu, ha de ser de gala, i és que els dos partits que queden a casa no poden ser res més que una festa per celebrar i arrodonir els èxits d’una temporada de somni.

El que no es pot fer és relaxar-se. El gol de l’Alavés en l’últim moment, que va costar dos punts al Girona divendres, encara cou, i més després de perdre ahir la segona posició arran de la victòria del Barça contra la Real Sociedad (2-0), però no hi ha temps per donar-hi gaires voltes. El calendari no dona treva i queden tres jornades en què s’han de decidir moltes coses. La principal és la segona posició i avui el Girona té l’oportunitat de recuperar-la i posar una mica de pressió al Barça, que dijous visitarà el camp del cuer, l’Almeria. A més, però, els gironins veuen com al darrere l’Atlético també colla i una altra ensopegada podria posar en risc fins i tot la tercera plaça, i cada posició, més enllà de la supercopa amb el subcampionat, implica uns ingressos que serien molt benvinguts.

Gestió física i mental

El fet d’haver segellat l’objectiu de la Champions no ha frenat l’ambició del Girona i avui és el dia per demostrar-ho i treure’s l’espina de l’empat a Mendizorrotza. No hi ha millor lloc per fer-ho que a Montilivi, on encara ressonen els crits de celebració de la victòria contra el Barça de fa deu dies (4-2). I no només aquesta, ja que els gironins viuen el seu millor moment del curs davant la seva afició després d’haver encadenat per primera vegada cinc victòries com a locals a primera divisió. La sisena seria posar-hi el colofó i permetria somiar amb la setena en la cloenda contra el ja descendit Granada.

Aquests objectius que tenen al davant han de fer que l’equip continuï concentrat. Si el cap és a lloc, només faltarà que les cames acompanyin, i en aquest sentit és d’esperar que Míchel, a diferència del que ha fet en altres jornades intersetmanals durant el curs, faci més d’una rotació en l’onze inicial. David López i Aleix Garcia, suplents a Vitòria divendres, són els grans candidats per convertir-se en novetats en l’alineació –Couto també si ahir no s’hagués posat malalt–, però hi pot haver més sorpreses i jugadors com Juanpe poden tenir una oportunitat a l’onze inicial. Qui no descansarà segur és Dovbyk, que continua lluitant pel pitxitxi.

Jugui qui jugui, no hi ha dubte que l’onze de Míchel serà de garanties. I així ha de ser, ja que el Girona es trobarà davant un Vila-real que serà un os dur de rosegar. Els groguets van demostrar, amb una remuntada èpica contra el Sevilla (3-2), que encara no es rendeixen en la lluita per jugar la Conference League el curs que ve, tot i que sigui una missió gairebé impossible. A més, tot i haver perdut en l’última visita al camp del Celta, el Vila-real s’està fent fort a fora, i ha guanyat en camps de rivals de la part alta de la taula com el Barça (3-5), la Real Sociedad (1-3) o el Betis (2-3).

ROTACIONS

Míchel farà canvis en l’onze i David López i Aleix Garcia apunten a un retorn segur

NO ES PODEN RELAXAR

Amb l’Atlético a cinc punts, una altra ensopegada posaria en risc la tercera posició

Miguel, sí; Stuani, no, i Arnau, atent

En l’empat de divendres al camp de l’Alavés es van encendre les alarmes quan Miguel va haver de ser substituït amb problemes al genoll durant la segona part. Després del partit Míchel ja va tranquil·litzar els ànims dient que havia estat només un cop i ahir el mateix tècnic va donar més bones notícies. Qui continuarà sense poder ajudar els companys serà Stuani, que no fa net de les molèsties musculars. Jhon Solís, Borja García i els joves Joel Roca i Ricard Artero continuen de baixa per lesió, mentre que Arnau i el club estaran pendents del recurs presentat per la groga que va veure el de Premià de Dalt contra l’Alavés.

Zero de nou a primera divisió

El Girona va guanyar al camp del Vila-real en la primera volta i no té uns números del tot dolents contra el conjunt groguet, amb set victòries i onze derrotes en el balanç històric. Ara bé, el Vila-real és un equip que sempre ha fet la guitza al Girona a Montilivi, ja que ha visitat deu vegades l’estadi gironí i els blanc-i-vermells només han aconseguit dues victòries, mentre que el Vila-real ha guanyat en vuit ocasions i les últimes cinc de manera consecutiva. Des que el Girona va pujar a primera divisió el 2017, el Vila-real sempre ha guanyat a Montilivi. Ho ha fet en els tres partits de lliga en què s’han enfrontant (1-2 el curs 2017/18, 0-1 el 2018/19 i 1-2 el curs passat) i també ho ha fet en dos partits de copa quan el Girona estava a segona A (0-3 en els setzens del curs 2019/20 i 0-1 en els vuitens del 2020/21).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)