Girona

Una garantia fins al 2026

Renovació. El Girona i Daley Blind acorden l’ampliació del contracte del neerlandès, que acabava el 2025. El defensa ha estat fonamental aquest curs i té molta experiència en la Champions

Daley Blind continuarà vestint la samarreta del Girona les properes dues temporades. El neerlandès, que va arribar lliure l’estiu passat després de jugar sis mesos al Bayern, tenia contracte fins al 2025, però feia temps que la direcció esportiva que encapçala Quique Cárcel estava buscant la manera d’allargar el vincle per blindar un futbolista que es considera fonamental dins l’esquema de Míchel i finalment les negociacions han arribat a bon port. L’operació va en sintonia amb el gran i complicat objectiu en què està treballant el club de mantenir el gruix de la plantilla per afrontar la Champions League de la temporada que ve amb garanties.

La continuïtat del defensa neerlandès no preocupava en excés a Montilivi, però tampoc es volia córrer cap risc. I és que no es pot entendre la temporada del Girona sense el rendiment que ha ofert un Daley Blind que, després de sis mesos a Múnic en què va estar gairebé inactiu, s’ha convertit en una de les figures d’aquest Girona. La seva polivalència havia de ser un factor diferencial, però a l’hora de la veritat ha jugat ben pocs minuts com a lateral esquerre i ni se l’ha provat al centre del camp, una de les posicions en què el neerlandès més ha jugat, tot i que amb l’edat ja havia anat fent un pas enrere. Per a Míchel, Blind ha estat un fix a l’eix de la defensa, i ha estat clau en la sortida de pilota amb la defensa de tres que tan bé ha funcionat als gironins. I és que el neerlandès ha estat excels en aquesta faceta durant els 35 partits que ha disputat –32 en la lliga, només un com a suplent, i tres en la copa–. De fet, Blind només s’ha perdut quatre jornades de lliga i el Girona ho va notar, ja que va acumular tres derrotes, als camps del Madrid, l’Athletic i el Mallorca –sense ell només es va guanyar a casa contra el Rayo Vallecano–. A més, ha sumat tres gols en el seu compte golejador, una xifra que només ha superat un cop en els setze anys de carrera professional.

Important en el que ve

Més enllà del rendiment que ha ofert i que pot oferir Blind, la seva renovació és estratègica. D’una banda, perquè la posició de central serà una de les que més caldrà reforçar aquest estiu, ja que de moment els únics amb contracte són David López i el mateix Blind –Eric Garcia tornarà, d’entrada, al Barça i Juanpe acaba el contracte–, a banda d’un Callens que està cedit i no s’hi compta. Tots dos tenen 34 anys, però qui arribi no tindrà fàcil treure’ls el lloc.

Més enllà de les necessitats en la posició de central, la renovació de Blind ha de ser important per mantenir l’equilibri entre experiència i joventut que ha tingut la plantilla del Girona els últims anys i que ha donat bons resultats. Un equilibri que, amb l’adeu més que probable de Juan Carlos, Borja García i potser també de Juanpe, deixa de ser tan evident. En aquest sentit, però, l’experiència de Blind és única, i és que el neerlandès és, amb diferència, el jugador amb més experiència internacional de la plantilla. Més enllà dels més de cent partits que ha jugat amb la selecció dels Països Baixos, Blind acumula una àmplia experiència en la Champions que serà molt benvinguda el curs que ve en un equip novell com el Girona i en què Tsygankov és l’únic altre jugador de la plantilla –Eric Garcia a banda– que ha jugat partits en aquesta competició. I no hi ha jugat poc, ja que entre l’Ajax i el Manchester United el defensa ha acumulat 73 partits en la màxima competició europea de clubs.

SEGONA JOVENTUT

Blind ha passat de jugar 131 minuts al Bayern en sis mesos a ser titular indiscutible

NECESSARI

David López i Blind tenen 34 anys i són els únics centrals amb contracte per al curs que ve

EXPERIÈNCIA

73
partits
ha disputat Daley Blind en la Champions League amb l’Ajax i el Manchester United
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)