Girona

Temps era temps

Precedents. El Girona visita Mestalla, un dels estadis clàssics del futbol estatal, on va guanyar la temporada 2018/19 i hi va redebutar en la passada

València 2 Girona 1

VALÈNCIA:Neto, Wass (Ferran Torres, 84’), Garay, Gabriel, Gayà, Coquelin (Gameiro, 84’), Kondogbia, Carlos Soler (Batshuayi, 73’), Mina, Guedes i Rodrigo.GIRONA:Bounou, Porro, Ramalho, Bernardo, Planas, Muniesa, Pere Pons, Aleix, Borja García (Soni, 84’), Roberts (Granell, 77’) i Doumbia (Alcalá, 59’).GOLS:0-1 (48’) Pere Pons.ÀRBITRE:Alberola Rojas.T.G.:Gabriel, Gayà, Coquelin, Kondogbia, Bounou, Planas, Muniesa i Doumbia.

València 0 Girona 1

VALÈNCIA:Mamardashvili, Thierry, Cömert, Diakhaby, Vázquez (Lato, 73’), Musah, Guillamón, Carlos Soler (Foulquier, 63’), Lino (NIco, 73’), Castillejo (Maxi Gómez, 73’) i Duro (Mosquera, 53’).GIRONA:Juan Carlos, Yan Couto (Arnau, 82’), Bueno, David López (Stuani, 62’), Juanpe, Terrats (Yangel, 74’), Aleix, Samu Saiz (Ureña, 62’), Riquelme, Valery (Miguel, 62’) i Taty.GOLS:1-0 (45+1’) C. Soler, de penal.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez.T.G.:Thierry, Vázquez, Yan Couto, Samu Saiz i Valery.T.V.:Directa a Cömert (52’).

Curs 2017/18

Curs 2018/19

Curs 2022/23

El Girona trepitjarà l’estadi de Mestalla per jugar-hi un partit de lliga per quarta vegada. Als tres precedents actuals a primera s’hi suma una tornada de la tercera eliminatòria de la copa del curs 1978/79 –el València va acabar guanyant el títol imposant-se en la final al Madrid amb doblet de Kempes–. I és que ha plogut molt i la situació de tots dos equips ha variat. Mentre el Girona gaudeix d’una temporada brillant que vol tancar amb la tercera posició, ja amb la classificació per a la Champions League al sac, el València transita sense objectius i molt lluny d’una competició continental en què no fa gaires anys n’era un clàssic.

El Girona va debutar a Mestalla un dia de Reis del 2018. Tot i avançar-se amb gol de Portu, l’equip de Machín va veure com un gol en pròpia porteria de Ramalho i un de penal de Parejo li impedien sumar cap punt, un fet que sí que va aconseguir en la campanya posterior, amb Eusebio a la banqueta. La diana de Pere Pons en l’inici del segon acte i una actuació increïble de Bounou van permetre als gironins sumar tres punts i conquerir un estadi on fins llavors no havien aconseguit vèncer –aquell curs van baixar puntuant al Camp Nou i van vèncer el Madrid al Bernabéu.

Amb el parèntesi forçat després del descens i els cursos a segona, el Girona va tornar a Mestalla la temporada passada en la primera jornada.

Dia de debuts

L’enfrontament entre valencians i gironins en ple mes d’agost va ser de circumstàncies i amb els dos conjunts, sobretot el de Míchel, en construcció. L’autor de l’únic gol, el capità Carlos Soler, va acabar fitxant pel PSG poc després, i al Girona encara hi havien d’arribar peces bàsiques com ara Gazzaniga –Juan Carlos era l’únic porter del primer equip en la convocatòria– o Oriol Romeu –Tsygankov va arribar al gener–, a més de tenir diversos jugadors sense ritme com Yangel Herrera i Yan Couto, o lesionats com Iván Martín.

Aquell dia va ser especial per a jugadors com Santi Bueno, Ramon Terrats, Òscar Ureña i Arnau Martínez, que van debutar en la màxima categoria del futbol estatal, un somni perseguit i anhelat per tots ells. A més, amb el Girona van competir per primera vegada a la primera espanyola Yan Couto o Taty Castellanos. A València va començar la segona etapa blanc-i-vermella a primera fins a arribar al dia d’avui.

VALÈNCIA:Neto, Nacho Vidal (Vezo, 65’), Garay, Gabriel, Gayà, Kondogbia, Parejo, Pereira (Maksimovic, 80’), Guedes, Mina (Vietto, 73’) i Rodrigo.GIRONA:Bounou, Maffeo (Aday, 64’), Juanpe, Ramalho, Bernardo, Mojica (Marlos, 72’), Timor, Granell (Borja García, 46’), Pere Pons, Portu i Stuani.GOLS:0-1 (8’) Portu. 1-1 (27’) Ramalho p.p. 2-1 (47’) Parejo, de penal.ÀRBITRE:Fernández Borbalán.T.G.:Garay, Gabriel, Kondogbia, Pereira, Bernardo, Mojica, Timor, Portu i Stuani.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)