Girona

L’objectiu és un altre

Míchel Sánchez explica que la prioritat de l’equip és sumar els sis punts restants per quedar en tercera posició, per sobre de l’Atlético de Madrid

Només el Barça, el Madrid i l’Atlético, en lligues de 20 equips, han arribat a 80

A Girona ja s’han fixat altres objectius. Després de la gran victòria a Montilivi contra el Barça (4-2), els de Míchel Sánchez s’han desplomat sumant tan sols un punt dels sis possibles. Tot va començar a Mendizorrotza, on Jon Guridi va empatar en l’últim minut del descompte. Aquells dos punts perduts en l’últim sospir van fer mal. “El Barça ens porta quatre punts i queden sis en joc. És molt difícil, però no impossible. Hem de guanyar els dos partits per aconseguir la tercera posició, que seria històrica per a nosaltres”, va dir el madrileny sobre les aspiracions de l’equip en quedar com més amunt millor. Míchel va tirar pilotes fora sobre la possibilitat que al club blaugrana hi hagi inestabilitat per la darrera hora amb el futur incert de Xavi com a entrenador: “No estic a dins de casa seva. No tinc la sensació que perdin cap punt”, argumentava.

Un dels objectius que s’ha fixat el conjunt blanc-i-vermell, a banda de quedar dels tres primers, és sumar 80 punts, una xifra a la qual només ha arribat el Barça, el Madrid i l’Atlético de Madrid en lligues de 20 jornades. També hi ha el precedent del València en el curs 1995/96, en què va sumar 83 punts, però en una lliga formada per 22 equips, i quatre jornades més. “És l’objectiu més clar. Arribar a 80 punts és per a equips de molt nivell, una gesta molt complicada. Seria una xifra històrica per a nosaltres, i volem aconseguir-la. Hem de guanyar els dos partits. És difícil, però no impossible. L’equip estarà al cent per cent per intentar-ho”, deia Míchel ahir a la sala de premsa de Montilivi.

Equip preparat per a tot

Una de les característiques d’aquest equip és que mira els objectius de cares. La seva màxima expressió és Míchel en les rodes de premsa, on sempre intenta reflectir la fam de la plantilla: “Arribar a la Champions és històric. Tothom ha de reconèixer el que han fet els jugadors aquesta temporada. Qualificar qualsevol situació en què l’equip falli com una decepció no és just”, valorava el madrileny, que també aprofitava per fer una crida a la continuïtat del bloc amb nous objectius per l’any que ve: “El hàndicap serà jugar en tres competicions. No podem anar a un partit de Champions pensant que no passa res per perdre ni tampoc jugar un partidàs a Europa i deixar de banda el partit de lliga. Aquesta és la gran dificultat de l’any que ve.” Un dia més, Míchel va voler fer èmfasi en el dia a dia de l’equip, clau per assolir molts dels objectius, inimaginables fins avui.

L’estiu també serà mogut amb els Jocs Olímpics, la copa Amèrica o l’Eurocopa, amb molts jugadors del Girona que hi participaran: “Això és molt important per a nosaltres i és un orgull. És el resultat d’una temporada en què s’han fet les coses molt bé i que el club ha pogut tenir jugadors de molt nivell. Vaig dir que aquesta era una plantilla per estar entre els vuit primers, però em vaig equivocar. Som millors del que pensava al principi”, va manifestar.

Finalment, el de Vallecas va recalcar que l’equip està preparat i vol aconseguir tots els objectius marcats al final de curs. La recta final ja és aquí, en tan sols vuit dies es resol el curs més bo de la història del club blanc-i-vermell, en què el Girona ja s’ha assegurat ser a la Champions League 2024/25. Amb una celebració a la vista el dia 26 de maig pels carrers de la ciutat i amb un acte central a la Copa, Míchel encara ha fixat nous horitzons per mantenir ben viva la flama competitiva d’aquesta plantilla de jugadors. Un home de paraula.

LES REACCIONS

És molt complicat que el Barça es deixi punts; nosaltres haurem de guanyar els dos partits per quedar en tercera posició
El gran objectiu que tenim ara és aconseguir 80 punts; només ho han fet el Barça, el Madrid i l’Atlético de Madrid
Míchel Sánchez
entrenador del girona
No seria cap tipus de decepció quedar quart. Classificar-se per a la Champions és històric. S’ha de reconèixer el treball de tots els jugadors
La dificultat del curs que ve serà mantenir l’exigència en les tres competicions que jugarem; serà important mantenir el bloc de jugadors

El futur de la plantilla i el City

Una de les qüestions d’aquests dies, i que ja fa temps que ocupa l’atenció de l’entorn del Girona, és com quedarà la relació entre el Girona i el Manchester City amb la Champions pel mig. Al club gironí no hi ha preocupació: “Això és una qüestió per a Cárcel. Ningú m’ha dit que sigui impossible, ara com ara. Si no m’han dit res és perquè és possible”, explicava Míchel. El que sí que el preocupa més és la continuïtat dels jugadors de cares al curs que ve: “Si aquesta plantilla manté un percentatge alt de jugadors, podem continuar a la part alta de la classificació. El futbol és molt canviant i hi haurà canvis, esperem que siguin els menys possibles”, va remarcar el tècnic.

Stuani i Yan Couto, dubtes fins a última hora, i tornarà Arnau Martínez

Com és habitual, Míchel va repassar l’estat de la plantilla abans de viatjar a Mestalla per jugar-hi contra el València. Les baixes confirmades per lesió de llarga durada són les de Borja García i Jon Solís, que ja no tindran més minuts aquesta temporada. A més, el tècnic madrileny tampoc podrà comptar amb Yan Couto, que encara no s’ha entrenat des del partit contra l’Alavés: “Fa tres dies que és al llit i és seriós dubte per jugar demà”, deia Míchel. D’altra banda, el de Vallecas encara no sap si Stuani podrà anar convocat. L’uruguaià avui provarà d’entrenar-se i valoraran les sensacions. Míchel recuperarà Arnau Martínez després de complir el cicle de targetes i perdre’s l’últim partit a Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)