Girona

Girona i Montilivi: a gaudir!

Els gironins reben la visita del Granada (21 h) per tancar una temporada històrica amb la classificació per a la Champions

Amb els dos equips sense res en joc, els de Míchel volen regalar l’últim gran espectacle a la seva afició

Els 80 punts i el Pitxitxi de Dovbyk, els objectius d’avui per als blanc-i-vermells

Ningú ho vol, però aquesta nit toca posar el punt final a la temporada 2023/24. Un any inoblidable, espectacular i històric per al Girona, que s’ha coronat com una de les revelacions ja no del futbol espanyol, sinó de l’europeu i, fins i tot, mundial. Els gironins, amb la tercera posició assegurada diumenge passat després de guanyar a València, reben la visita del Granada, ja descendit, a Montilivi (21 h, Gol i DAZN). Esportivament el partit serà un pur tràmit, però tothom es mereix que la cloenda a aquesta temporada es posi amb una de les millors nits mai viscudes a l’estadi gironí. Perquè el punt final ha de ser una festa. Un homenatge cap a l’equip que ha fet possible que el Girona l’any que ve jugui la Champions. I també un homenatge de l’equip cap a l’afició que l’ha empès durant tot l’any. Ha de ser una nit d’emocions. I si cau alguna llàgrima, que caigui, perquè qui sap quan es podrà tornar a gaudir de res semblant.

Per primera vegada en tota la temporada el Girona afrontarà un partit sense cap mena de pressió. Això no vol dir que els blanc-i-vermells l’afrontin a mig gas. La derrota contra el Vila-real en l’últim partit a Montilivi va deixar mal cos i avui ningú vol que es repeteixi. Una victòria, amb un partit vistós que asseguri espectacle per a l’afició gironina, és la millor manera per acomiadar amb un somriure la temporada i, fins i tot, alguns dels integrants de la plantilla que no hi seran la temporada que ve pel motiu que sigui. I és segur que el Granada no posarà les coses gens fàcils, ja que per molt que els andalusos encadenin quatre derrotes i arribin amb moltes baixes, el repte de guanyar el primer partit de la temporada a domicili al camp del Girona podria fer aparèixer la seva millor versió.

Competir i repartir

Per molt que en la classificació el partit d’avui sigui intranscendent, al Girona no li falten reptes i al·licients per posar-hi els cinc sentits. I és que si una cosa pot fer encara més màgica aquesta temporada és tancar-la amb una xifra superiors als 80 punts, cosa que només passarà si els blanc-i-vermells són capaços d’obtenir la victòria contra el Granada i enfilar-se fins a uns 81 punts estratosfèrics als quals, més enllà dels tres grans de la lliga espanyola, ningú ha pogut arribar mai.

El segon al·licient de la nit d’avui té nom i cognom: Artem Dovbyk. L’ucraïnès tenia el Pitxitxi encarrilat, però els quatre gols de Sorloth contra el Madrid de diumenge passat li han complicat d’allò més obtenir aquest títol individual. L’ariet del Girona, amb 21 dianes, necessita marcar dos gols per igualar Sorloth, que n’ha fet 23, i aspirar a compartir al Pitxitxi, sempre que el noruec no marqui demà al camp de l’Osasuna. Per tant, si es dona el cas que pugui fer un trio de gols, encara millor.

Amb aquests reptes per complir és segur que el Girona sortirà a competir. Però també és una oportunitat per a Míchel per donar minuts a alguns jugadors que no els han pogut tenir durant la temporada, de manera que s’esperen més rotacions que mai. Menys Dovbyk, ningú té el seu lloc assegurat en l’onze i és evident que els jugadors amb petits problemes musculars o de fatiga avui podrien tenir descans. Juan Carlos, inèdit en la lliga fins ara; Valery, titular en només dos partits; Juanpe, i fins i tot Toni Villa, amb més ritme després de la lesió, són els grans candidats a entrar en l’onze inicial.

UN INTOCABLE

Dovbyk necessita dos gols per tenir possibilitats de, si més no, compartir el Pitxitxi

ROTACIONS

Míchel mantindrà un onze molt competitiu, però es preveuen més canvis que mai

Festa després del xiulet final

La festa grossa de cloenda de la temporada serà diumenge amb la rua pels carrers de la ciutat, l’aturada institucional a la plaça del Vi per anar a l’ajuntament i els concerts a la Copa amb la presència dels jugadors. Avui, però, un cop acabi el partit contra el Granada, es farà un primer tast d’aquesta celebració. El club ha preparat una cloenda a Montilivi en què participarà Sopa de Cabra, que farà un concert sobre la gespa un cop hagi acabat el partit. Després del concert, la plantilla saltarà al camp i hi haurà els parlaments dels jugadors i del cos tècnic. El punt final de la nit es posarà amb un castell de focs.

Per a alguns serà un comiat

Hi ha jugadors que avui disputaran el seu últim partit amb la samarreta del Girona. Un dels que deixarà el club al juny gairebé segur, quan acabi contracte, és Borja García, inèdit aquest curs i que continua lesionat, de manera que no es podrà acomiadar a la gespa. Un altre és Juan Carlos, que també acaba contracte i podria debutar avui en la lliga. Qui també acaba contracte és Juanpe, però en aquest cas el seu comiat no es pot donar per fet, ja que el canari i el club estan negociant l’opció de renovar per una temporada més. Futurs traspassos a banda, avui també apunta a l’últim dia dels cedits. Pablo Torre i Eric Garcia tornaran al Barça i serà difícil que tornin, per molt que el Girona voldria el de Martorell. Yan Couto i Savinho, en canvi, són particulars, ja que dependran de la relació amb el City Football Group.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)