OK Lliga

hoquei patins

ok lliga

Un destacat, molts igualats

Hoquei sobre patins. El Barça ha guanyat els deu primers partits i es distancia dels rivals en l'OK Lliga. La zona baixa està molt anivellada, amb vuit equips en tres punts de diferència

Després del primer terç de l'OK Lliga i amb les deu primeres jornades disputades, el Barça Lassa ha fet un pas important per revalidar el títol de campió. El conjunt blaugrana ja avantatja de set punts el segon classificat, el Reus Deportiu La Fira, mentre que el tercer i el quart –el Vic i el Liceo–, estan a vuit punts. Aquests tres equips són, una temporada més, els principals rivals dels blaugrana, però enguany han deixat escapar força punts en les primeres jornades. La lliga està molt més anivellada a la zona mitjana-baixa, i només hi ha tres punts de diferència –una victòria–, entre el vuitè, que jugaria la copa, i els dos primers equips que estan a la zona de descens.

El Barça està fent un inici de lliga gairebé perfecte amb deu victòries en deu partits i, a més, és el conjunt que ha marcat més gols amb 50 i el que n'ha encaixat menys, amb només 9. La seva superioritat envers els seus rivals és clara i, tot i que no s'ha enfrontat directament amb els grans rivals –ho farà en un parell de jornades al final de la primera volta–, ha aconseguit resultats clars i en cinc ocasions ha deixat a zero gols el seu rival i en dues més només ha encaixat un gol. El Reus, el Vic i el Liceo estan lluitant per la segona posició i aspirant a inquietar els blaugrana. Tots tres han deixat escapar més punts dels esperats en aquest inici de lliga contra rivals teòricament inferiors.

Lluita per la copa

A la zona mitjana de la classificació ja comença a haver-hi una forta lluita per aconseguir plaça per a la copa, ja que queden cinc jornades per al final de la primera volta, que és la que ho decideix. El Voltregà i el Moritz Vendrell han agafat avantatge tot i la irregularitat de l'inici de la campanya. A partir d'aquí, la igualtat és molt més clara. El Recam Làser Caldes treu una mica el cap a la setena plaça, però només té dos punts de marge respecte a un grup de tres equips. És aquí en el vuitè lloc, el darrer que donaria dret a jugar la copa, que tot està molt més anivellat i només tres punts separen el Citylift Girona de les dues primeres posicions de descens, ocupades per l'ICG Software Lleida i el Manlleu. Vuit equips estan separats per només una victòria de marge i tots són molt conscients que un parell de bons resultats els poden situar a dalt i que dues ensopegades els poden fer baixar a la zona de perill.

En aquest inici de temporada no hi ha cap equip clarament despenjat, i només l'Igualada Calaf Grup, el cuer, ho està una mica; però, de fet, està a una victòria de les posicions de permanència.

FORÇA ANIVELLAT

De l'última plaça per jugar la copa a la zona de descens hi ha tres punts de marge

EL BARÇA, PERFECTE

Deu victòries, cap empat, cap derrota, 50 gols marcats i 9 gols encaixats

BASTANT ALLUNYATS

El Reus, el Vic i el Liceo han cedit punts inesperats i estan a set i vuit punts del líder

Les joves promeses són realitats

En aquestes primeres jornades ja hi ha hagut un grapat de joves jugadors que han deixat de ser promeses per convertir-se en realitats. Ignacio Alabart, de 20 anys, està brillant al Voltregà amb la seva direcció de joc, mentre que Roger Acsensi, de la mateixa edat, és un dels destacats en la bona campanya del Caldes. Pau Bargalló (22 anys) s'ha adaptat al Barça i està donant un bon rendiment, mentre que David Gelmà, també amb 22 anys, i Gonzalo Pérez, amb 23, són peces importants a l'Alcoi i l'Alcobendas. A la porteria, un dels més encertats és el jove Gerard Camps –23 anys– del Vic, el segon equip menys golejat. En aquesta posició sota els pals el millor ha estat l'experimentat blaugrana Aitor Egurola, de 36 anys, que va establir un nou rècord d'imbatibilitat. En l'apartat golejador, Marc Coy, què té 29 anys, és el pitxitxi en solitari i destacat de l'OK Lliga amb 16 dianes en el seu primer any al Liceo. També ha brillat amb llum pròpia Raül Marín (30 anys), en el reforçat Reus, entre altres destacats jugadors en aquest inici de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)