Internacional

Simulacre per començar

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola apallissa Anglaterra en el partit inaugural de l’europeu que es disputa fins diumenge a Riazor

ESPANYa 10 ANGLATERRA 1

ESPANYA:Sergi Fernández, Casanovas, Alabart, Adroher, Bargalló –equip inicial–; Roca, Font, Lamas, Marín i Malian.ANGLATERRA:Oakes, Mount, Carter, Taylor, Stewart –equip inicial–; Griffin, Tucker, Rawlinson i Allander.GOLS:0-1 (9’) Mount, 1-1 (13’) Lamas, 2-1 (17’) Adroher, 3-1 (19’) Roca, 4-1 (21’) Lamas de penal, 5-1 (21’) Casanovas. 6-1 (32’) Alabart, 7-1 (35’) Roca, 8-1 (38’) Marín, 9-1 (40’) Marín i 10-1 (45’) Font.ÀRBITRES:José Pinto i Joaquim Pinto (Portugal). Dues blaves a Stewart.FALTES:12 Espanya, 10 Anglaterra.

La selecció espanyola, amb nou catalans i un gallec en l’equip que dirigeix l’argentí Alejandro Domínguez, va apallissar ahir al vespre Anglaterra en el partit inaugural de l’europeu que es disputa fins diumenge a Riazor.

El conjunt amfitrió d’una competició que no guanya des del 2012 –Portugal i Itàlia van ser els campions– es va veure inicialment superat per Anglaterra, que va fer el 0-1 en un contraatac que va finalitzar Alexander Mount. Owen Stewart encara va disposar d’un un contra un amb Sergi Fernández que el porter blaugrana va aturar. Edu Lamas a mitjan primera part ja va empatar a un i, després, Anglaterra encara desaprofitaria un penal i el posterior refús. Jordi Adroher va capgirar el resultat a nou minuts del descans, Nil Roca va tornar a perforar la porteria anglesa i, abans del descans, la campiona del món sentenciaria amb dos gols de penal, de Lamas i Casanovas en menys d’un minut.

Sense tensió competitiva ni ambiental –el d’ahir era l’únic partit i, els esforços de l’speaker eren en va–, Mount va desaprofitar un penal en l’inici de la segona meitat. El gallec Ignacio Alabart va fer el primer gol de la segona meitat, que seria un autèntic passeig del conjunt d’Alejandro Domínguez, que demà buscarà el seu segon triomf, contra Holanda (19 h).