OK Lliga

Des de dalt amb humilitat

Hoquei sobre patins. El tècnic Eduard Candami comenta les claus del gran inici del Recam Làser Caldes en l’OK Lliga i les sis victòries i la derrota que els han situat en el segon lloc

La segona posició que ocupa el Recam Làser Caldes en l’OK Lliga després de les set primeres jornades no és un plaça habitual per a l’equip vallesà. Les sis victòries i l’única derrota –a la pista del Barça– que ha aconseguit l’han fet sumar 18 punts, els mateixos que l’Igualada Rigat, que ha disputat un partit més. El Caldes va darrere del Barça, que té 21 punts, i en té dos punts més que el Liceo i el Lleida Llista. En les seves dues etapes a la màxima categoria, la divisió d’honor i l’OK Lliga, els vallesans mai havien aconseguit sis victòries en les primeres set jornades, i a tot estirar n’havien obtingut tres la temporada 1976/77. Tampoc no havien guanyat mai el primer partit de la lliga.

L’entrenador, Eduard Candami, comenta que els jugadors i l’equip tècnic estan contents i satisfets de com han començat la competició i explica una mica com ho han aconseguit. Destaca que van començar amb una victòria a casa contra el Girona, fet que els va donar confiança, i hi afegeix: “També ho atribueixo a la maduresa dels jugadors. Quatre anys en l’OK Lliga donen moltíssima experiència, ens coneixem de fa molt i treballem junts de fa temps.” Tampoc no oblida el calendari que han tingut, amb equips complicats però d’altres de més assequibles. Malgrat estar en una posició tan alta en la classificació els patins dels jugadors continuen tocant a terra i el seu entrenador explica que no els ha canviat la manera de fer ni de treballar, i que la humilitat dels jugadors i de l’equip ha estat clau per estar en aquesta situació.

Les sis victòries que han situat el Caldes en el segon lloc han estat molt difícils d’aconseguir. Tres partits els ha guanyat per només un gol i tres més, per dos. Cap resultat clar, ni cap partit sense haver de patir fins al final. Eduard Candami comenta que per sumar de tres en tres punts han de treballar molt tant en defensa com en atac: “Hem de generar moltes ocasions i hem de defensar molt i molt bé, i ser solidaris amb el porter, que està fent un inici de temporada molt bo.” Els vallesans només han marcat 21 gols i són el novè equip més golejador, però n’han encaixat 17 i són el quart que menys n’ha rebut.

Mobilitat a la banqueta

Aquesta temporada el Caldes només ha incorporat un jugador, Alvaro Giménez, i ha mantingut el bloc de les darreres temporades. Per l’entrenador això ha estat important i, a més, han fet un altre pas endavant i la plantilla és més llarga i amb més jugadors de nivell per afrontar la màxima categoria. Eduard Candami explica que són un club de base i que han de comptar amb la gent de casa. A diferència de les darreres temporades, el tècnic pot repartir més els minuts entre tots els seus homes i el resultat s’està notant: “Com més jugadors participin i se sentint partícips de les victòries i del joc, l’ambient sempre és millor, i mirem que tothom hi sigui i pugui sumar.”

Com en cada temporada l’objectiu bàsic del Caldes em l’OK Lliga és la permanència, però l’entrenador reconeix: “Tant jo com la plantilla som ambiciosos.” També explica que amb una bona primera volta gairebé s’assegurarien la salvació, i també els porta cap a la copa, que és un premi. A més, si mantenen la bona dinàmica en la segona volta es poden acostar a la competició europea. Aquest curs el Caldes també juga l’Europa Cup, i en la primera eliminatòria haurà de remuntar d’aquí a deu dies, perquè va perdre a la pista del Tomar portuguès (4-2) en l’estrena de la competició.

EN ELS ANYS A L’ELIT

El Caldes mai havia aconseguit sis victòries en les set primeres jornades

EL PROTAGONISTA

La veritat és que hem d’estar tots molt contents i satisfets de com s’ha engegat tot. Guanyar el primer partit ens va donar molta confiança
Aquí fem una broma, nosaltres no podem guanyar mai tranquil·lament. No ens sobra de res. Per guanyar hem de treballar moltíssim
La clau ha estat la molta humilitat de l’equip, penso que gràcies a això som on som ara
Eduard Candami
ENTRENADOR DEL cALDES
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)