Lliga Europea

Potència contrastada

Hoquei sobre patins. Catalunya és el país amb més equips (6/12) en les finals a quatre de les tres competicions continentals masculines i femenines

Lliga europea

Quarts

Noia Freixenet - Barça Lassa

Forte dei Marmi- FC Porto

Amatori Lodi - Sporting CP

Oliveirense- Benfica

*23 de març i 6 d’abril

Lliga europea fem.

Manlleu- Generali Palau (17. 30 h)

Voltregà- Iserlohn (20.15 h)

*15 i 16 de març

Europa Cup

Lleida Llista- Voltregà

Sarzana - Valdagno o Viareggio

*27 i 28 d’abril

Els clubs catalans completaran una quota del cinquanta per cent (6/12), superior a la de qualsevol altre país, en les finals a quatre de les competicions europees masculines i femenines. El Noia, amb nou jugadors catalans i un d’angolès, o el Barça –sis catalans, un gallec, un portuguès i dos argentins–, que s’enfrontaran en un duel fratricida de quarts de la lliga europea, i el Voltregà –tots catalans– i el Lleida Llista –set catalans, dos francesos i un argentí–, que també se les hauran en la semifinal de la final a quatre de l’Europa Cup, són els tres representants de l’hoquei català masculí. En noies, tres equips, formats íntegrament per jugadores de casa, amb l’excepció de la basca del Manlleu Utxue Otegi, jugaran el cap de setmana vinent la final a quatre de la lliga europea a Manlleu. La primera semifinal enfrontarà l’amfitrió amb el Generali Palau. En la segona, el Voltregà se les haurà amb l’Iserlohn alemany.

En noies, és evident que l’èxit és brutal. En nois, hi ha hagut temporades millors. L’any passat, per exemple, la quota va ser de quatre equips i els dos títols es van quedar al Principat. El Lleida va guanyar la CERS –ara Europa Cup– i el Voltregà va cedir en les semifinals. El Barça va ser el vencedor de la lliga europea eliminant el Reus en la semifinal i superant el Porto en la final. El campió de la lliga europea femenina va ser el Gijón, eliminat enguany en els quarts pel Manlleu. El títol de copa conquerit a Reus per les asturianes revalora encara més l’èxit osonenc. Mai en la història els clubs catalans han guanyat el mateix any les tres competicions.

Itàlia té dos clubs assegurats en l’Europa Cup. El Sarzana, que va fer fora l’Igualada Rigat en la pròrroga, i el Valdagno o el Viareggio, que encara no han jugat, un fet inconcebible. Sigui com vulgui, l’hoquei transalpí podria arribar als quatre clubs si el Lodi elimina l’Sporting i el Forte es desfà del Porto, resultats sobre el paper poc probables. Pel que fa als portuguesos, tenen una plaça assegurada en la final a quatre de la lliga europea que sortirà del duel entre l’Oliveirense i el Benfica. El Porto i l’Sporting aspiren a les altres dues. En noies, el Benfica, subcampió el 2018, va caure eliminat contra el Voltregà.

João, pitxitxi europeu

Els quatre gols marcats contra el Quévert dissabte passat han refermat com a pitxitxi el davanter del Barça João Rodrigues en la fase regular de la lliga europea. El rematador ha fet deu gols en sis partits. El segueixen el català Toni Seró (Quévert), amb set gols, i l’argentí nacionalitzat italià del Forte dei Marmi Federico Ambrosio, que també n’ha clavat set.

Uns quants més de casa

A banda dels clubs, hi haurà jugadors catalans que afrontaran els quarts de la lliga europea amb l’Oliveirense –Jordi Bargalló, Xevi Puigbí, Marc Torra i Xavi Barroso–, l’Sporting –Pedro Gil, Ferran Font i Raül Marín–, el Porto –Carles Grau–, el Benfica –Jordi Adroher i Albert Casanovas– i el Forte dei Marmi –l’osonenc Jordi Burgaya i el mataroní Martí Casas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)