OK Lliga

Una resposta deu de deu

Hoquei sobre patins. El Barça encadena deu triomfs, vuit en l’OK Lliga i dos a Europa, des que va caure a Riazor contra el Liceo al setembre

La reacció del Barça a la derrota encaixada a Riazor contra el Deportivo Liceo en la primera jornada de l’OK Lliga ha estat contundent. El conjunt d’Edu Castro acumula deu triomfs seguits, vuit en la lliga i dos en la lliga europea, amb els números habituals de les últimes temporades. O sigui, molts gols a favor i ben pocs en contra. El retorn del creador Pau Bargalló a l’equip, el cada cop més satisfactori acoblament d’Hélder Nunes al grup i la potència de la rotació blaugrana han minimitzat les lesions de Bargalló –1a jornada–, Roca –fora de combat de la quarta a la vuitena jornada per una lesió a l’espatlla dreta–, i ara Pascual –les dues últimes jornades– en el context d’un curs amb play-off en què res, de moment, és irreversible. En la lliga, el Barça, que dissabte va vèncer per un clar 0-6 a la pista del Lleida, du una mitjana de més de cinc gols per partit i n’ha rebut menys de dos per cada duel jugat, aspecte defensiu en què les darreres temporades ha estat sempre capdavanter. A banda de la intensitat, disposa de dos dels millors porters de la història d’aquest esport. Sense anar gaire més lluny, Egurrola dissabte va signar una nova exhibició tancant a zero. El Barça tampoc va rebre cap gol a Taradell (0-5) en la tercera jornada, també amb l’home dels rècords sota els pals. La pressió asfixiant que desgasta els rivals i la contínua recerca de la porteria contrària a partir de la rapidesa de la circulació en l’atac estàtic sense renunciar mai al contraatac. El joc de distracció i assistència per darrere de la porteria o el segon pal com un del tòtems indiscutibles amb dos dels millors rematadors de la lliga –Álvarez i João–, són alguns dels eixos del conjunt blaugrana, que du 5/11 en faltes directes i 5/8 en penals. A Lleida es van veure algunes de les virtuts que el tècnic Edu Castro tracta que es plasmin en el joc: “Vam estar supersòlids en defensa i vam tenir una circulació ràpida de bola, principis bàsics que sempre busquem i que es van fer molt evidents.” L’entrenador blaugrana va destacar que en aquest partit l’equip va saber atacar amb calma: “En atac vam tenir la paciència que altres vegades ens ha faltat. El Lleida és un rival difícil que va perdre només d’un contra el Reus i el Liceo. Vam fer un partit seriós.”

A Europa, el Barça va debutar amb un 0-10 veritablement escandalós i intimidatori a la pista del Sarzana. Si bé no es tracta del conjunt més capdavanter de la lliga transalpina –desè–, obtenir un resultat tan contundent a fora és una fita. En la segona jornada, el Herringen alemany, la ventafocs del grup, no va ser rival.

LES DADES

5,33
gols
de mitjana per partit du en l’OK Lliga. La major golejada va ser el 8-1 al Caldes Recam Làser.
1,44
gols rebuts
encaixa l’equip en la lliga. L’equip que n’hi va fer més va ser el Calafell (3).
27
gols
sumen en la lliga els dos davanters nats, l’argentí Álvarez (14) i el portuguès João (13).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)