OK Lliga

“El penal del setè va entrar”

OK Lliga. Méndez (Igualada Rigat) empata amb sis gols a Taradell el rècord de l’OK Lliga que tenien Álvarez (Barça) i Edu Fernández (Igualada)

L’estil malgirbat de Julio Salinas en futbol, l’escassa ortodòxia de Gregor Fucka en el bàsquet i, per què no, l’habilitat peculiar de Jordi Méndez en l’hoquei sobre patins, fugen de la norma. El producte del prolífic planter arlequinat té 21 anys, fa 1,89 m i compatibilitza l’hoquei amb els estudis d’INEF a la Universitat de Vic. El seu gran valor dins d’una pista és una habilitat innata per fer gols amb un o dos tocs ràpids i mortífers. “L’hem d’aprofitar”, deia Sergi Pla a Ràdio Igualada tot just minuts després del triomf contra el Taradell (6-9) ni més ni menys que amb sis gols del killer Méndez, ben assistit pels seus companys: tres passades de Ton Baliu, una de Tety Vives i una altra de Roger Bars, al qual ha tingut al costat tota la vida. El doble hat-trick iguala el rècord de l’argentí del Barça Pablo Álvarez en l’OK Lliga, que va celebrar sis gols a la pista de l’Arenys de Munt el febrer del 2018, i els sis gols del també llavors jugador de l’Igualada Edu Fernández contra l’Alcoi (8-1) el curs 2004/2005, curiosament també al febrer. Quan la lliga s’anomenava divisió d’honor, un altre jugador de l’Igualada, el mític Santi Carda, va fer sis gols contra el Piera (11-2) en el curs 1990/1991.

“El nostre tècnic Cesc Linares em va dir a principi de temporada que seria una referència al davant. El joc ofensiu que proposa m’ha anat molt bé”, explica l’heroi de la jornada, que tenia un millor registre de quatre gols en l’OK Lliga –n’acumula 29 en 21 partits – i que a Taradell en va fer quatre en una primera part de bogeria que va iniciar marcant de penal quan només s’havien consumit 34 segons. El Taradell va reaccionar (2-1) però “amb el triple canvi ordenat per Linares i apujant les línies” l’Igualada va encarrilar el duel a la mitja part (2-5). Hauria pogut fins i tot establir un nou registre si no hagués fallat oficialment un penal en la segona part quan ja en duia sis al sarró: “L’àrbitre no el va veure. Puc garantir al cent per cent que va entrar. Però no em puc queixar.” El seu mètode és resolutiu: “Jugo a dins del quadre i no tinc temps per pensar. Rebo, em giro ràpid i empalo al primer toc i tinc clar fins i tot abans de tocar-la on enviaré la bola després d’haver estudiat abans els porters. Aprofito el meu cos per desmarcar-me i guanyar els espais, però tot plegat pot sortir gràcies a la qualitat dels meus companys, que em filtren les passades.” En les categories inferiors ja havia superat la xifra de sis gols: “Des de petit he estat un golejador.”

És plenament conscient de la certesa del tòpic de les ratxes dels golejadors, tot i que remarca que la seva feina també consisteix a “defensar i aportar coses quan la bola no entra”. De fet, en els cinc partits precedents de lliga només havia fet un gol. Però dissabte a Barcelos, quan el seu equip perdia per 6-3 en els quarts de l’Europa Cup, va marcar el 6-4, que fa tenir esperances de remuntar.

Convocatòria electoral

L’Igualada va constituir ahir la junta electoral i inicia un nou procés. El període de presentació començarà el 24 de febrer i s’acabarà el 10 de març.

EL PROTAGONISTA

Sense la qualitat dels companys, no seria possible. Jugo a dins i no tinc temps per pensar. Rebo, em giro i empalo, sabent abans on l’enviaré
El penal del setè va entrar, però l’àrbitre no el va veure. Puc garantir al cent per cent que va entrar. Però no em puc queixar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)