OK Lliga

Amb ganes de celebrar-ho

Hoquei sobre patins. El CP Manlleu ha guanyat el seu primer títol de l’OK Lliga femenina amb les jugadores confinades a casa. El president del club diu que té un gust agredolç

Han guanyat un títol pel qual feia força temporades que lluitaven i no l’han pogut celebrar juntes, ni a la pista davant la seva afició. El CP Manlleu ha aconseguit per primera vegada en la seva història ser el campió de l’OK Lliga femenina i el campionat ha arribat amb la lliga aturada i les jugadores confinades a casa. El conjunt osonenc havia ocupat en quatre ocasions el segon lloc en la lliga i el seu únic títol estatal va ser la copa femenina de l’any 2015. L’entrenador, Jordi Boada, en la primera temporada al capdavant de l’equip, ha construït un conjunt sòlid que en la lliga només ha cedit un empat a casa contra el Voltregà en la segona jornada i una derrota, també a casa, contra el Gijón, en la quarta. “Vam tenir un inici que ens va costar perquè era nou tant per al cos tècnic com per a les jugadores, va haver-hi algun canvi a la plantilla i vam fer alguns petits canvis en el model de joc”, explica Boada.

Treball i resultats

El resultat del treball ha estat bo, ja que han estat molt regulars en la lliga i en la lliga europea –només un empat i classificades per a la final a quatre–, i la recompensa ha estat el títol. El Manlleu ha jugat divuit dels 26 partits de l’OK Lliga femenina, amb setze victòries, un empat i una derrota. Amb 84 gols ha estat el màxim anotador –32 de la pitxitxi de la lliga Maria Díez–, i amb 21 gols encaixats, el menys golejat. En la competició europea també han brillat, i són l’únic equip invicte amb cinc victòries, un empat –en la primera jornada– i cap derrota. Va ser el tercer equip més golejador i el menys golejat.

El president del CP Manlleu, Jordi Cobo, es mostra content del que s’ha aconseguit: “Tenien una trajectòria impecable, es tanca amb un títol, que no és poc. Hi havia expectatives que en podia caure algun més.” L’entrenador, Jordi Boada, té clar que les seves jugadores s’han quedat amb ganes de jugar i de finalitzar la temporada, i que els feia molta il·lusió poder disputar el play-off per decidir el títol de lliga. El Manlleu ja feia força temporades que estava entre els grans i lluitant per ser el campió. L’any passat va estar viu fins al darrer partit a la pista del Palau, on es va decidir el títol, i aquell cop va ser per a les locals. En aquesta ocasió han estat les osonenques les que per fi han guanyat la lliga: “És com un premi a la regularitat, guanyar una lliga et dona una idea que estàs fent bé les coses; el club ja fa temps que ho fa i ha arribat aquest any. És important per al club, pot marcar un abans i un després, això”, diu Jordi Boada.

La situació del club

Respecte a la situació del club, el president explica que en l’hoquei a tothom li costa que surtin els números, i diu: “Estem aguantant com poden. Hem parlat amb els socis perquè paguin una part de la quota per mantenir les despeses mínimes, per poder tirar endavant i que tingui una certa viabilitat econòmica de cara a la temporada que ve.” El primer equip femení aquesta temporada ha tingut un patrocinador, Magic Studio, i Jordi Cobo diu que estan molt contents perquè s’hi ha implicat molt, i afirma amb esperança: “Esperem que sigui l’inici d’un patrocini de força anys.”

ELS PROTAGONISTES

De moment no es pot celebrar res, és aquest gust agredolç, perquè ha arribat sense acabar la temporada al cent per cent
La veritat és que tenim la sensació que podia ser el nostre any, amb més d’un títol
Jordi Cobo
PRESIDENT DEL CP MANLLEU
L’equip estava en una fase en què crec que estava creixent i podia competir pels tres títols. A part de ser regulars, estàvem millorant
Estem a casa i no poder-ho celebrar, ni juntes ni a la pista, et deixa una sensació estranya
Jordi Boada
ENTRENADOR DEL CP MANLLEU

El masculí no puja per l’‘average’

L’equip masculí del CP Manlleu, de l’OK Lliga Plata, ha estat el pol oposat del femení, ja que no ha pujat a la màxima categoria per l’average. Quan es va aturar la competició els osonencs eren segons del grup nord, empatats a 30 punts amb el Mataró, que per la diferència de gols ha pujat a l’OK Lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)