OK Lliga

La dèria de fer gols

Hoquei sobre patins. El primer quartet de Pujol (Girona) en un partit a l’OK Lliga, marcat a Mataró, el darrer episodi d’un curs prolífic en dies sublims

El jugador del Garatge Plana Girona Gerard Pujol (Girona 1994) va superar dissabte a Mataró amb quatre gols –2-6 favorable als visitants –la seva barrera personal a l’OK Lliga en un curs en què sovintegen les actuacions estel·lars. Roberto di Benedetto (Liceo), per exemple, va igualar el rècord amb sis gols davant del Taradell i el canoner portuguès del Barça João Rodrigues en va fer quatre dos cops, contra el Palafrugell i el Vendrell.

Pujol du el gol a la sang i n’ha fet tota la vida. “Els golejadors ho portem a dins i és una cosa que ens motiva”, relata, tot i que es confessa poc avesat als reptes estadístics i no recorda cap xifra golejadora escandalosa en la seva etapa de formació. També admet que els tècnics sovint “m’han hagut d’anar al darrere per defensar, als davanters ens agrada més atacar”. Ha constatat la seva qualitat a tot arreu: SHUM (2011/13), en el qual va debutar a l’OK Lliga amb 17 anys, Palafrugell (2013/18), Calafell (2018/19), on es va donar a conèixer de manera més global, i ara el Girona (2019/21). Havia fet quatre gols amb el Palafrugell a primera estatal i a la màxima categoria n’havia celebrat com a màxim dos. L’adrenalina i l’eufòria no van alterar massa els seus bioritmes: “Vaig dormir molt tranquil. De fet, com que tampoc es pot fer res més, vaig sopar, vaig veure una pel·lícula i a dormir.”

El Girona va jugar “un partit molt sòlid tant en defensa com en atac” i la seva conjunció astral va ser perfecta: en menys de quatre minuts del segon temps va fer els tres primers –0-3 des de mitja pista, 0-4 per de ganxo per escaire i 0-5 aixecant i picant–i en el darrer minut va coronar un contraatac amb un tret perfecte al primer pal i per l’escaire. Admet que el 0-3 no anava a porta: “Quedaven dos segons pel passiu i vaig buscar que recuperéssim la possessió en el rebuig.” Els col·legiats li van preguntar si l’havia fet ell o Mendes, que estava dins del quadre. “Va passar per allí l’Humberto fent una broma i dient que l’havia tocat ell i jo li dic: ‘si home, ha entrat directe’.” El Girona és novè amb 6 punts i ha sobreviscut a un inici costerut, tant per la magnitud dels rivals –Barça, Reus i Caldes– com pels punts perduts per sanció després d’haver guanyat a Lleida. “Tenim esperança perquè falta la resolució del comitè d’apel·lació. Seguim la nostra metodologia d’anar partit a partit. Intentarem igualar o millorar el sisè lloc de l’any passat.” Respecte del futur immediat associat a la pandèmia, espera que l’OK Lliga no s’aturi: “La solució no és aturar l’esport ni l’activitat física dels nens. Els protocols s’estan aplicant molt bé i espero que sí, que arribarem a Nadal.”

Golejadors OK Lliga
1r João Rodrigues (Barça) 13
2n Xavier Costa (Noia) 12
3r Marc Julià (Reus) 11
4t Raül Marín (Reus) 10
4t Pablo Álvarez (Barça) 10
6è Àlex Rodriguez (Reus) 9
6è R. di Benedetto (Liceo) 9
8è Gerard Pujol (Girona) 8
8è Hélder Nunes (Barça) 8
Vaig dormir molt tranquil. De fet, com que tampoc s’hi pot fer res més, vaig sopar, vaig veure una pel·lícula i a dormir
Els golejadors ho portem a dins i és una cosa que ens motiva. Estic molt content d’haver ajudat l’equip a sumar els punts
Patrocini

“El nivell ha pujat”

Considera que el nivell de la lliga ha pujat. “Els equips s’han reforçat molt i això genera competència en els equips i fa que tothom millori.” Una dada exemplificativa de la qualitat atacant és que un bon grapat de jugadors ja han celebrat tres gols en un mateix partit: Xavi Costa (Noia) i Pablo Álvarez (Barça), dos cops cadascun, Hélder Nunes i Pau Bargalló (Barça), Roc Pujadas (Noia), Raül Marín (Reus), Álvaro Borja Giménez (Caldes), Arnau Canal (Voltregà), Dani Rodríguez (Taradell) i Oriol Lladó (Mataró).

“Tinc una vida estable”

Viu a Colomers i es va iniciar a l’equip de Sant Jordi Desvalls als dos anys i mig. “És un poble petit en què l’hoquei va desaparèixer i ara ha tornat a revifar”, diu. Va recalar al Girona “des de prebenjamí fins a infantil de segon any”. “Després vaig jugar al SHUM, etapa clau en la meva formació perquè des d’infantil fins a júnior vam tenir un equip molt competitiu.” Va estudiar INEF a Salt, té dos masters i és entrenador personal i rehabilitador en un centre a Torroella de Montgrí. Ha rebutjat ofertes d’Itàlia i Portugal: “Tinc una vida estable.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)