Lliga Europea

L’Sporting dels catalans Ferran Font i Pedro Gil guanya la lliga europea

Ha derrotat en la pròrroga de la final el Porto per un ajustat 3-4

L’Sporting ha guanyat el títol de la lliga europea i ha revalidat el que va guanyar al 2019, ja que l’any passat no es va disputar la fase final pel Covid-19. En la final disputada a la localitat portuguesa de Luso ha derrotat per 3-4 el Porto en un partit molt disputat i que s’ha decidit en la pròrroga. L’Sporting, amb els catalans Ferran Font i Pedro Gil ha aconseguit el seu tercer títol, mentre que el Porto del tècnic Guillem Cabestany, el porter Xavi Malián i Xavi Barroso s’ha hagut de conformar una vegada més amb el subcampionat, el tretzè.

El Porto ha començat molt fort la final i en els primers cinc minuts ja s’ha avançat amb un 2-0. L’Sporting s’ha asserenat, ha començat a jugar, i ha retallat diferències. El joc ha sigut intens i a dos minuts del descans Ferran Font ha vist la targeta vermella per empentar un rival. En aquests últims minuts cada equip ha disposat d’una falta directa que no han transformat i amb el 2-1 s’ha arribat al descans. En la segona meitat dues noves faltes directes, una per equip, no s’han transformat, però en la superioritat l’asturià Toni Pérez ha fet l’empat de l’Sporting. El 2-2 s’ha mantingut fins al final i s’ha anat a la pròrroga.

En el temps suplementari novament Toni Pérez ha marcat i uns segons després l’Sporting ha transformat una falta directa i ha situat el 2-4 en el marcador. El Porto ha continuat lluitant i ha fet el 3-4 de penal. Poc després l’entrenador Guillem Cabestany ha vist la targeta vermella per fer el canvi del porter per un jugador abans d’hora. El Porto ha jugat els darrers dos minuts amb un home menys i ha continuat lluitant.