OK Lliga

SERGI ARAGONÈS

Arribar i moldre

Aragonès, amb nou dianes al Reus, i Casas, amb quatre al Calafell, exemplifiquen l’èxit dels fitxats a misses dites, una pràctica poc habitual

El 5-4 d’Aragonès contra el Liceo a 23 segons del final l’ha convertit en l’heroi de la setmana

El gol genial que Sergi Aragonès va marcar dissabte contra el Deportivo Liceo a 23 segons del final i que, a banda del valor estètic i emocional, va servir per sumar els tres punts, exemplifica el bon rendiment del no gaire prolífic mercat d’hivern en hoquei sobre patins, més de mudar enguany per la internacionalització, amb les arribades del mateix sadurninenc al club del Baix Camp procedent del Benfica i del mataroní Martí Casas al Parlem Calafell provinent del Forte dei Marmi. Tots dos són les puntes de llança d’una sèrie de fitxatges que, quantitativament, no tenen res a veure amb el tradicional mercat hivernal del futbol. També s’hi ha d’afegir el xilè Felipe Castro, que va deixar el Reus precisament per l’arribada d’Aragonès i va recalar al Corredor Mató Palafrugell, conjunt que havia perdut Xavi Aldrich, un puntal, i que al gener va recuperar Rubén Ruiz, que s’havia retirat el 2020 i que es va tornar a calçar els patins. Ha fet tres gols en vuit partits. L’Alcobendas, per la seva banda, també va fitxar Jordi Pérez (Espanyol).

L’internacional Aragonès, defensa tècnic i alhora molt potent físicament i amb un tret de pala de qualitat, ha fet nou gols en sis partits i s’ha erigit en un jugador clau en els esquemes de Jordi Garcia. Ja en va fer dos el dia del seu debut contra l’Igualada –acumula quatre doblets–i dissabte va confirmar-se com un ídol. Amb pocs minuts al Benfica, tenia fam i es nota. Al Noia Freixenet ja va oferir un rendiment progressiu i per això s’hi van fixar els portuguesos, que tenen plantilles llarguíssimes i sovint han de fer convocatòries i deixar jugadors a la graderia. S’hi fa complicat disposar de minuts i tenir continuïtat. Al Reus, com diu el tòpic, Aragonès ha recuperat el somriure.

Casas va haver de fer les maletes quan el club italià va fer fitxa a Marc Gual i només podia tenir tres estrangers inscrits. Els altres dos són Pedro Gil, fitxat aquest curs, i el defensa reusenc Xavi Rubio. El maresmenc, que ja havia fet gols al Marató, al Vic i al Noia, s’ha integrat perfectament en el conjunt penedesenc i ha marcat 4 gols en 6 partits.

Raúl Pelicano, golejador empedreït de 35 anys, va retornar al Garatge Plana Girona en el mercat de tardor –a mitjans d’octubre–, després de dos anys al SHUM en l’OK Lliga Plata. Històric al club, amb el qual va pujar de la nacional catalana a l’elit, ha fet 11 gols en 12 partits, i ha igualat Gerard Pujol (11) com a màxim golejador de l’equip de Ramon Benito i Marc Comalat, que lluita per la salvació en l’OK Lliga. El portuguès Miguel Fortunato no es va adaptar i juga de nou en la lliga del seu país amb l’Oeiras.

4
temporades
complia al Forte Martí Casas (Mataró, 1995), que en el curs 2018/19 va fer 62 gols amb el conjunt italià. Abans havia jugat al Noia (2017/18), al Vic (2015-2017), amb el qual el 2016 va marcar 4 gols al Barça, i al Mataró (2012-2015)
2
temporades
duia Sergi Aragonès (Sant Sadurní, 1996) al Benfica després de triomfar al Noia (2016-2020). Sorgit de l’escola Sant Josep, va pujar amb la base del Noia i va passar pel Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)