OK Lliga

Sis punts, i molt per decidir

Hoquei sobre patins. Falten dues jornades per al final de la fase regular de l’OK Lliga i s’han d’acabar de concretar els vuit equips que lluitaran pel títol i les places de descens

Quan només falten dues jornades per al final de la fase regular de l’OK Lliga encara queden moltes coses per decidir de cara al play-off pel títol i a les places de descens. Cinc equips ja estan classificats per als quarts de final i cinc més es disputaran les altres tres places. Els deu primer equips ja s’han assegurat la permanència, però cap ha perdut la categoria encara. Els tres últims conjunts lluitaran per no baixar en aquestes dues darreres jornades que es disputaran el 15 i el 29 d’abril.

El Barça, el líder invicte, ja té assegurada la primera posició i el factor pista en totes les eliminatòries pel títol. Els blaugrana sumen 22 victòries i dos empats, i busques acabar aquesta fase invictes. El Deportivo Liceo, el segon, serà cap de sèrie en els quarts, un dels quatre primers, però encara no sap la posició final. El Parlem Calafell, el Reus Deportiu Virginias i el Noia Freixenet tenen possibilitats d’estar entre els quatre primers, tres equips per dues places.

Queden tres llocs lliures per completar les vuit primeres posicions que donen dret a disputar el play-off pel títol, i hi ha cinc equips amb possibilitats. El Finques Prats Lleida. l’Igualada Rigat, l’Alcoi, el Recam Làser Caldes i el Voltregà Stern Motor estan separats per cinc punts quan en queden sis en joc. Tots ells ja han aconseguit també la permanència matemàtica. El Lleida és el que està més ben situat i amb una victòria s’assegura el lloc. L’Igualada i l’Alcoi estan empatats a 30 punts i en la pròxima jornada s’enfronten entre ells. Els igualadins visitaran la complicada pista dels alcoians. El Caldes té un punt menys, 29, i en l’última jornada juga a casa contra els alcoians. El Voltregà està a dos punts de la vuitena plaça, l’última que permet jugar els quarts de final.

La zona del ‘play-out’

El Garatge Plana Girona està en zona de play-out, no es pot salvar matemàticament i tampoc pot baixar de manera directa. No s’hi juga res en les dues últimes jornades i només espera conèixer el seu rival per evitar l’última plaça de descens. L’Arenys de Munt Solartradex, el Solideo Sant Cugat i el Digittecnic Vilafranca Capital del Vi són els tres últims classificats, i es disputaran en les dues últimes jornades les dues places de descens directe i la segona plaça de l’eliminatòria per la permanència. El conjunt vilafranquí ha fet unes bones darreres jornades amb tres victòries seguides, però en les dues últimes ha de jugar contra els dos primers de l’OK Lliga, el Barça i el Liceo, i té molt complicat evitar el descens. Els maresmencs estan en posició de play-out i tenen un avantatge de tres punts sobre els vallesans per evitar baixar directament. Tots dos volen ser el rival del Girona en la lluita per evitar l’última plaça de descens.

EL ‘PLAY-OFF’

Queden tres places lliures per jugar pel títol de lliga i cinc equips hi aspiren

LA ZONA BAIXA

Tres equips lluiten per evitar les dues places de descens i poder jugar el ‘play-out’

EL BARÇA

1r
lloc assegurat.
El conjunt blaugrana acabarà primer la fase regular i busca fer-ho invicte
CLASSIFICACIÓ
‘Play-off’ pel títol
1r. Barça 68 pts
2n. Deportivo Liceo 56 pts
3r. Parlem Calafell 51 pts
4t. Reus Deportiu Virginias 49 pts
5è. Noia Freixenet 46 pts
6è. Finques Prats Lleida 33 pts
7è. Igualada Rigat 30 pts
8è. Pas Alcoi 30 pts
‘Play-off’ per la novena plaça
9è. Recam Làser Caldes 29 pts
10è. Voltregà Stern Motor 28 pts
‘Play-out’ per la salvació
11è. Garatge Plana Girona 20 pts
12è. Arenys de Munt Solartradex 16 pts
Descens
13è. Soldeo Sant Cugat 13 pts
14è. Digittecnic Vilafr. Capital Vi 12 pts
Jornada 25 (15-04-23)
Deportivo Liceo-Vilafranca Cap. Vi
Noia Freixenet-Finques Prats Lleida
Solideo St. Cugat-Voltregà Stern M.
A. Munt Solartradex-G. Plana Girona
Parlem Calafell-Reus Virginias
PAS Alcoi-Igualada Rigat
Barça-Recam Làser Caldes
Jornada 26 (29-04-23)
Igualada Rigat-Parlem Calafell
Recam Làser Caldes-PAS Alcoi
Vilafranca Cap. Vi-Barça
Finques Prats Lleida-Deportivo Liceo
Voltregà Stern Motor-Noia Freixenet
G. Plana Girona-Solideo Sant Cugat
Reus Virginias-A. Munt Solartradex
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)