Europeu

ANNA CASARRAMONA

JUGADORA DEL GENERALI PALAU I DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

“Creia que seria ‘hooligan’ a la grada i ara puc jugar”

L’hexacampiona havia quedat fora de la llista al maig, però la suspensió a l’estiu i el destí li han permès disputar l’europeu d’Olot

“Portugal és la selecció més bona. Itàlia, en els WRG 2019, la vam guanyar amb un gol d’or”

Anna Casarramona (Vic, 1994) serà una de les peces clau de la selecció espanyola de Ricard Muñoz que lluitarà, a partir d’avui a Olot, per revalidar el títol europeu conquerit els darrers sis campionats, sempre amb la contribució de l’osonenca, que, pel que fa a clubs, ha encetat una nova etapa en el Generali Palau, un cop superada una lesió d’hèrnia discal que la va aturar vuit mesos. La mariscal de camp i tricampiona mundial Casarramona torna per liderar l’equip estatal.

Encara té dolor?
No. El que hem queda són molèsties residuals d’haver passat per l’operació d’una hèrnia discal. Ara al desembre, farà un any que em van operar i estic molt contenta de com ha anat. Els vuit mesos que he estat apartada de pista, sí que és cert que he tingut moments que he pensat que potser no podria tornar a jugar. És dur passar per una lesió tan llarga per què han passat molt pocs esportistes, perquè no tens referències. A Palau de Plegamans, m’han portat molt bé les càrregues, i estic molt contenta. De mica en mica, he entrat en l’equip i he agafat el ritme i bona dinàmica. Ara, torno a gaudir.
Està totalment adaptada al joc del Palau?
He agafat el joc força ràpid. Ja m’havia fixat molt en com jugava el Palau, que sempre ha estat un equip que m’ha agradat. A banda, amb moltes companyes he compartit selecció. A més, són molt bones i és fàcil jugar-hi. Encara m’hi puc acabar d’adaptar més, però diria que l’arribada ha estat excel·lent.
El fitxatge pel Generali Palau arrodoneix una carrera de grans equips: el Voltregà, el Manlleu, el Gijón…
La veritat és que sí. No està buscat expressament. En el Manlleu, m’ho he passat molt bé i he après, però va sorgir aquesta oportunitat i tenia moltes ganes i molta il·lusió d’afrontar-la. L’estic gaudint molt.
En aquest europeu de set equips, quin és l’objectiu en una primera fase de tres partits de lligueta en què tothom es classifica: evitar Portugal en la semifinal, progressar com a equip?
L’objectiu principal sempre és créixer com equip, perquè busques arribar tan bé com es pugui a final de setmana. El primer partit és contra Portugal i hem d’arribar concentrades al màxim i amb les idees molt clares de què hem de fer a la pista. L’objectiu final és guanyar el títol.
Portugal és el principal rival?
És la selecció més bona, tot i que també s’ha de tenir en compte Itàlia, que sempre és allí. En els World Roller Games de Barcelona 2019, les vam guanyar en les semifinals amb un gol d’or, i això sempre s’ha de recordar. Tenen una portera molt bona, es tanquen molt bé i surten bé al contraatac. Encara que pot semblar que nosaltres som superiors, els partits s’han de jugar.
Ja donava aquest europeu per perdut després de sis seguits.
Pensava que seria una hooligan més a la grada i l’endarreriment m’ha permès ser-hi. Mai no em vaig plantejar com un objectiu arribar-hi. Ha anat així, i m’estic trobant bé.
Hi hagut companyes seves d’equip que han caigut de la llista en la segona convocatòria i d’altres que hi han entrat. Com s’ha viscut en la plantilla?
Volem el millor per a les companyes. A qui es queda fora li toca passar el dol i nosaltres acompanyar-la, i a l’inrevés. Som professionals i d’aquestes situacions en sortirem més fortes.
Esperen força públic?
Ens agradaria molt que estigués ple. Sabem que és el pont i això fa respecte, però volem recordar que és un campionat que no s’ha fet mai a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)