OK Lliga

La copa només parla català

Hoquei sobre patins. Per tercera vegada des que es va instaurar el nou format el 1999, el Liceo en queda fora. Set equips catalans i l’Alcoi jugaran a Calafell del 7 al 10 de març i es reproduirà el que ja va passar a Reus 2005

La copa de Calafell 2024, que es jugarà del 7 al 10 de març, igualarà els màxims registres de catalanitat dels participants, tots vuit dels Països Catalans. Per aquest ordre de classificació: el Barça, el Noia Freixenet, el Senergy Renovables Sant Just (que la jugarà per primera vegada en la seva història), el Voltregà Movento Stern, l’Alcoi, el Reus Deportiu Virginias, l’Igualada Rigat i el Parlem Calafell. L’eliminació del Liceo, campió el 2021 a Riazor i subcampió l’any passat també al Joan Ortoll de Calafell en la final contra el Barça, ha estat la gran sorpresa de la darrera jornada de la primera volta. El Liceo, que viu una temporada molt complicada en la qual ja ha perdut set partits –sis derrotes fora de casa– i n’ha guanyat només sis, és un clàssic de la copa i acumula deu títols. Des que el 1999 es va instaurar a Alcobendas el format vigent de vuit equips amb triomf del Vic en la final contra l’Igualada, el Liceo només havia quedat fora de la fase final en les edicions del 2005 a Reus i el 2006 a Lloret de Mar. A Reus es va reproduir la situació actual de set equips catalans i l’Alcoi. O sigui, ple de parla catalana. El 2006, el Cemex Tenerife va agafar el relleu dels gallecs. Amb un bon grapat de catalans, els canaris van fer parlar durant un bon grapat d’anys a la màxima categoria i fins i tot van guanyar una copa de la CERS l’any 2008.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)