Més hoquei

Torna la copa de les Nacions, que celebra els 100 anys

Hoquei sobre patins. Es va crear l’any 1921 a Montreux, enguany es disputarà la 69è edició i no es jugava des del 2019 per la pandèmia. La selecció espanyola l’ha guanyat 17 vegades

La copa de les Nacions de Montreux es torna a disputar després de l’aturada obligada per la pandèmia, que va ajornar la 69a edició, que s’havia de jugar l’any 2021. Aquesta competició es va crear l’any 1921 i enguany se celebraran els seus 100 anys de vida. En un principi es va disputar cada any i més endavant, cada dos, i també en algunes edicions va ser el campionat d’Europa i fins i tot el mundial. En algunes èpoques la copa de les Nacions la van jugar equips de clubs, a banda del Montreux HC, que és l’organitzador i etern participant. La competició s’ha consolidat com el torneig entre seleccions estatals més important després del mundial i l’europeu, i els equips el fan servir per veure com estan els seus equips amb rivals potents i per preparar la gran competició de l’any. En aquest cas seran els World Skate Games, que es faran a Itàlia el mes de setembre.

El palmarès de la copa de les Nacions està encapçalat per Portugal amb 19 títols, i Espanya en suma 17. Anglaterra en va guanyar vuit als anys vint i trenta, quan era una potència. També destaquen els tres títols de clubs catalans, amb les victòries de l’Espanyol l’any 1953, el Voltregà el 1961 i el Barça l’any 1995.

En aquesta 69è edició del 2024 hi ha una participació molt important amb vuit equips dividits en dos grups. En el grup A jugaran l’Argentina, l’actual campiona mundial; Angola, sisena del món i campiona d’Àfrica; Itàlia, tercera en el darrer europeu i quarta en l’últim mundial, i el Montreux. En el grup B estaran presents Espanya, actual campiona d’Europa i cinquena en el mundial; França, tercera en l’últim mundial i quarta en l’europeu; Portugal, actual subcampiona mundial i europea, i Suïssa, dotzena en el mundial del 2022 i cinquena en l’europeu del 2023.

L’últim títol, l’any 2007

En la darrera copa de les Nacions, el 2019, el títol va ser per a Portugal i Espanya no va passar de la sisena plaça. La darrera final que va disputar la selecció espanyola va ser l’any 2015, en què va perdre contra la selecció portuguesa, mentre que el darrer títol del combinat estatal va ser l’any 2007, quan va guanyar a Portugal. La selecció espanyola de Guillem Cabestany, amb vuit catalans, buscarà tornar a la final i lluitar per al títol. Espanya debutarà avui contra França (19 h), demà s’enfrontarà a Suïssa (17 h) i divendres jugarà contra Portugal (21 h). Els dos primers passaran a la semifinal de dissabte i diumenge serà la final.

FINS DIUMENGE

Espanya debuta avui contra França i en el grup B també hi ha Suïssa i Portugal
Títols en 69 edicions
Portugal 19
Espanya 17
Anglaterra 8
Montreux HC (Suïssa) 5
Argentina 3
Itàlia 2
Herne Bay United (Anglaterra) 2
RCD Espanyol 1
CP Voltregà 1
FC Barcelona 1
La selecció espanyola
Porters: Carles Grau (Barça) i Martí Serra (Deportivo Liceo).
Jugadors de pista: César Carballeira (Deportivo Liceo), Nil Roca (SL Benfica), Arnau Xaus (Parlem Calafell), Ignacio Alabart i Marc Grau (Barça), Nil Cervera (Igualada Rigat), Sergi Aragonès i Martí Casas (Reus Deportiu Virginias).
Seleccionador: Guillem Cabestany.
La copa de les Nacions 2024
Els participants
Grup A:
Argentina, Angola, Itàlia i Montreux.
Grup B:
Espanya, França, Portugal i Suïssa.
Dimecres 27
Argentina - Angola 15 h
Montreux - Itàlia 17 h
Espanya - França 19 h
Portugal - Suïssa 21 h
Dijous 28
Itàlia - Angola 15 h
Espanya - Suïssa 17 h
Montreux - Argentina 19 h
França - Portugal 21 h
Divendres 29
Argentina - Itàlia 15 h
Angola - Montreux 17 h
Suïssa - França 19 h
Portugal - Espanya 21 h
Dissabte 30
5è - 8è lloc 14 h
5è - 8è lloc 16.30 h
Semifinal 19 h
Semifinal 21.30 h
Diumenge 31
7è - 8è lloc 14 h
5è - 6è lloc 16.30 h
3r - 4t lloc 19 h
Final 21.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)