Europe Cup

L’Igualada Rigat apallissa el Sarzana (1-8) i es jugarà el títol contra el Follonica

ACTUALITZACIÓ. L’Igualada Rigat ha fet una exhibició i ha derrotat el Sarzana per 1-8 en la primera semifinal de l’Europe Cup i tornarà a jugar demà (12 h per Esport 3) una final europea després de 21 anys. El seu rival serà el Follonica, que ha eliminat al Voltregà Movento Stern, el campió de l’any passat, amb autoritat per 1-5. L’equip de Marc Muntané ja havia derrotat l’equip transalpí per 11-7 a les Comes aquest curs en la fase preliminar i ha estat un altre cop superior empès per una afició entregada que ha omplert el pavelló de les Comes com en les grans ocasions i catapultat per un grau d’efectivitat brutal que ha desballestat el rival. Riba (4), Cervera (2), Rouzé i Llenas han fet els gols dels arlequinats. No jugava una final europea des que va disputar i perdre en el curs 2002/03 la de la lliga europea a la Corunya: Liceo-Igualada 3-3 i 1-0 penals. L’última final de la CERS del conjunt arlequinat va ser contra el Novara (1991/92) en una final a doble partit en que els italians van ser campions: 4-2 a Igualada i 4-1 a Novara.

Tot i que Borsi ha avisat amb un xut al pal (3’), la resposta de l’Igualada ha estat contundent. Nil Cervera ha fet el 0-1 amb un tret exterior i Gerard Riba ha marcat el 0-2 de falta directa –blava a Jerónimo García–en un tres i no res. Un inici somiat. A més, el Sarzana ja duia 5 faltes. Una nova blava a Facundo Ortiz, ha permès Riba fer el 0-3 (13’) també de falta directa. Torrents li ha tret la directa per blava a Bars a Jerónimo García (41’), però Borsi, amb un tret exterior, ha fet l’1--3. De nou Torents, ha aturat la directa llançada per Joaquín Olmos per una blava a Cervera (42’). Un veritable concert de xiulet.

L’arrencada del segon temps ha estat definitiva i l’Igualada ha tombat el Sarzana a la lona. Riba, rematant un rebuig de Corona, ha fet l’1-4 (27’). El festival l’ha prosseguit Cervera amb un altre cacau des de fora que ha foradat la porteria italiana (1-5 en el 34’). En plena bogeria, Marc Rouzé ha fet l’1-6 superant Corona en l’un contra un amb un ganxo. Riba (36’) ha arrodonit el deliri amb el seu quart gol, el 3/3 de falta directa, arran de la desena falta d’equip dels transalpins, que tenien ganes que el partit s’acabés (1-7 en el 36’). Torrents, a més, ha rebutjat la directa llançada per Festa quan l’Igualada ha comès la desena a 10:20 del final. Llenas, en superioritat, hi ha posat la cirereta en el darrer minut (1-8). Torents ha aturat un penal a 24 segons del final.

Voltregà-Follonica

La segona semifinal ha estat un altre món. El Follonica, que fa dos anys va perdre la final contra el Calafell, ha exercit d’equip italià de tota la vida amb possessions més llargues i ha proposat un partit força més tancat. Francisco Banini ha fet el 0-1 (13’) i Federico Pagnini ha establert el 0-2 (27’). Davide Banini, tot sol, ha entrat fins a la cuina i ha clavat el 0-3 (37’) quan el Voltregà, l’encara vigent campió, atacava amb insistència i buscava alhora la desena falta dels italians. El porter visitant Barozzi ho treia tot, fins i tot la directa que ha intentat Burgaya quan el Follonica ha comès la desena a 8:41 del final. Vargas, però, pràcticament sense angle, ha fet l’1-3 i ha reanimat el seu equip amb temps per somiar. Amb l’equip català a la desesperada, Federico Pagnini, a 2:15 del final, ha coronat un contraatac (1-4) que ha posat el punt i final. L’-15 l’ha fet Davide Banini de falta directa –blava a Burgaya-– en el darrer minut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)