Europe Cup

L’Igualada torna al cim

Hoquei sobre patins. Europe Cup. Després de 25 anys, guanya un nou títol europeu i ho fa davant la seva afició. Nil Cervera brilla amb 4 gols

Igualada Rigat 4 Follonica 2

IGUALADA RIGAT:Torrents, Cervera, Riba, Carol i Marimon –equip inicial–; Rouzé, Llenas, Vives, Bars i Marquès.FOLLONICA:Barozzi, Davide Banini, Federico Pagnini, Marco Pagnini i Montigel –equip inicial–; Buralli, Francesco Banini, Maldini, Bonarelli i Mugnaini.GOLS:1-0 (8’) Cervera. 2-0 (19’) Cervera. 3-0 (25’) Cervera. 4-0 (39’) Cervera. 4-1 (44’) Davide Banini (f.d.). 4-2 (45’) Davide Banini (f.d.).ÀRBITRES:J. Pinto i P. Figueiredo.T.B.:A Cervera, de l’Igualad,a i a Federico Pagnini, del Follonica.FALTES:12 de l’Igualada i 9 del Follonica.

25 anys després del seu darrer títol europeu, l’Igualada Rigat va tornar al cim continental en guanyar l’Europe Cup, la segona competició europea de clubs. A més, ho va fer amb un equip amb jugadors molt joves formats en la base del club i davant la seva afició, que va omplir el pavelló de Les Comes. El conjunt igualadí va superar en la gran final el Follonica italià per 4-2, després de fer un gran partit. La final va estar marcada per l’encert de Nil Cervera en el xut exterior, ja que va anotar els quatre gols del seu equip i va situar un 4-0 en l’inici de la segona meitat.

L’Igualada Rigat va agafar el domini de la final des de l’inici i va imposar el seu ritme de joc. Nil Cervera va fer tota una demostració del seu repertori de xuts i de la seva potencia i col·locació de la bola. Va inaugurar el marcador en el minut 8, va fer dos gols més abans del descans (3-0) i el quart va arribar en l’inici del segon temps. El Follonica va inquietar una mica els darrers sis minuts, quan va marcar dos gols de falta directa molt seguits, i va buscar una remuntada impossible.

L’últim títol europeu de l’Igualada va ser la lliga europea de la temporada 1998/99 en què, també a Igualada, va guanyar el Porto en els penals (5-5 i 1-0). Aquest és el seu primer títol en l’Europe Cup, l’antiga CERS, en què havia perdut dues finals. Les últimes sis edicions de l’Europe Cup les han guanyades equips catalans: el Lleida (amb tres de seguides), el Calafell, el Voltregà i, ara, l’Igualada. En total, els catalans sumen 17 títols en 44 edicions.

EL PROTAGONISTA

Era una ocasió que no es repetirà mai més. Som jugadors d’aquí i davant la nostra gent