Lliga Europea

Final anticipada a Riazor

Hoquei sobre patins. Lliga europea. El Vila-sana Coop d’Ivars i el Generali Palau s’enfronten (17 h per E3) en la semifinal de l’F4 a la Corunya

El Generali Palau, que fa quatre dies simbolitzava la saba nova de la lliga europea, és ara el veterà de la final a quatre de la Corunya que es juga al Palau d’Esports de Riazor i l’únic dels quatre contendents que ha aixecat el títol, de fet, dues vegades (2021 i 2022). L’any passat, el recent campió de copa va caure en les semifinals contra el Telecable, el vigent campió, que no defensarà la corona perquè va caure en els quarts de final contra el Vila-sana Coop d’Ivars. El Telecable, anteriorment denominat Gijón, encapçala el palmarès de la competició empatat a sis títols amb el Voltregà.

El conjunt del Pla d’Urgell va debutar el curs passat a Europa amb un brillant subcampionat i aspira a tot. De fet, jugarà una semifinal d’alt voltatge contra el Palau (17 h), una final anticipada. El Palau va tenir un camí relativament plàcid amb uns quarts resolts amb solvència contra el Manlleu (5-0 i 1-3). El conjunt lleidatà que entrena Lluís Rodero, en canvi, ja va viure una final de grups entremaliada amb el Fraga i el Benfica –es va classificar en l’última jornada– i va remuntar un 1-2 amb un triomf sonat (1-3) a la pista del Telecable en els quarts.

L’altra semifinal la jugaran (19.30 h) el Corunya, l’amfitrió, i l’Esneca Fraga, tots dos debutants a Europa i que, de sobte, s’han vist en una final a quatre i també aspiren a tot. Un dels dos, òbviament, serà finalista contra un equip català.

El Fraga, un dels equips amb més progressió els últims anys, està entrenat pel tècnic de Juneda Jordi Capdevila, que havia dirigit el Vila-sana. De fet, el Fraga va pujar a l’OK Lliga impulsat per un grup de jugadores i pel tècnic quan van deixar l’equip del Pla d’Urgell per divergències. L’equip del Baix Cinca té quatre jugadores catalanes: la portera Anna Ferrer, internacional aquest estiu en l’europeu i peça absolutament clau; Vinyet Flix, Regina Flix i Joana Xicota, i altres jugadores amb qualitat com ara Maria Sanjurjo i Rebeca González i l’argentina i campiona del món Adriana Soto. El Corunya és l’equip més fluix sobre el paper, però té l’estímul afegit de jugar a casa. En la recent copa, va caure per un ajustat 1-0 en els quarts contra el Vila-sana. La portera internacional italiana Vicky Caretta –en la copa, però, la titular va ser Ariadna Escalas–, la catalana Anna Bulló i l’asturiana Alba Garrote –15 gols cadascuna en l’OK Lliga– són les jugadores més destacades del conjunt d’Estanis García, sisè en l’OK Lliga.

Campió Any
Gijón 2007
Voltregà 2008
Gijón 2009
Gijón 2010
Voltregà 2011
Gijón 2012
Voltregà 2013
Alcorcón 2014
Benfica 2015
Voltregà 2016
Voltregà 2017
Gijón 2018
Voltregà 2019
Generali Palau 2021
Generali Palau 2022
Telecable Gijón 2023
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)