Lliga Europea

Festa gran a Vila-sana

Hoquei sobre patins. Lliga europea. Letal al davant i eficient al darrere, tomba el Palau i avui té una cita amb la història contra el Fraga (12 h, E3)

Vila-sana 3 Palau 0

VILA-SANA COOP D’IVARS:Coelho, Silva, Agudo, Victòria Porta i Gómez –equip inicial–; Barcons, Felamini i Maria PortaGENERALI PALAU:Vicente, Busquets, Puigdueta, Florenza i Colomer –equip inicial–; Fontdeglòria, Casarramona i Blackman.GOLS:1-0 (1’) Agudo. 2-0 (44’) Gómez. 3-0 (46’) Silva.ÀRBITRES:Silvia Coelho i Thomas Ullrich.FALTES:9 del Vila-sana i 8 del Palau.

Fraga 2 Corunya 0

ESNECA FRAGA:Ferrer, Arxé, Flix, Gutiérrez i Sanjurjo –equip inicial–; Xicota, Payá, González, Soto i López.CORUNYA:Caretta, Gaete, Garrote, Muñoz i Bulló –equip inicial–; Franci, Martín, Paz, Diz i Escalas.GOLS:1-0 (35’) Sanjurjo. 2-0 (38’) Sanjurjo.ÀRBITRES:A. Rago i L.A. Hyde. Targeta blava a Gaete i Garrote.FALTES:9 del Fraga i 4 del Corunya.

El Vila-sana Coop d’Ivars va vèncer al Palau d’Esports de Riazor el Generali Palau per 3-0 apel·lant a l’esperit defensiu i la capacitat de definició i jugarà avui la seva segona final de la lliga europea tot just en la seva segona participació després d’haver estat subcampió l’any passat a Lisboa. Els gols de les vigents campiones mundials argentines Luchi Agudo, Gimena Gómez i Daiana Silva i l’actuació de la portera portuguesa Sandra Coelho van marcar les diferències contra un Palau que ho va donar tot, però que no va tenir clarividència per rendibilitzar el seu atac constant, sobretot amb un monòleg en el primer temps. La segona part va ser més oberta i el conjunt del Pla d’Urgell va tenir la virtut d’aguantar gairebé vint minuts amb nou faltes.

El Vila-sana jugarà avui la final (12 h) al mateix escenari contra l’Esneca Fraga, que en la segona semifinal es va desfer del Corunya, l’amfitrió, per 2-0. El Vila-sana i el Fraga es van enfrontar en la fase de grup, amb un triomf a domicili per a cada equip per idèntic resultat (1-2).

Luchi Agudo va encendre la semifinal quan només s’havia jugat un minut i mig. Amb un cacau exterior, va batre Laura Vicente i va situar el Vila-sana al davant (1-0), un resultat que penalitzava l’inici titubejant en defensa del Palau. L’equip del Pla d’Urgell es va tancar amb eficiència al darrere amb la portera portuguesa Sandra Coelho inspiradíssima i el conjunt vallesà, insistent i pressionant amb empenta, va monopolitzar la possessió. Aina Florenza va entrar fins a la cuina en una acció marca de la casa i li van fer penal (11’). Però Fontdeglòria no va trobar la fórmula per batre Coelho ni en el primer intent ni en el rebuig. Els àrbitres van anul·lar un gol del Palau (20’) per una falta i es va arribar al descans amb 1-0 favorable al conjunt de Lluís Rodero. El Vila-sana, però, havia acumulat set faltes en la seva intensa tasca defensiva davant l’allau de voracitat de les d’Ivan Sanz. El Palau només en tenia tres.

L’equip vallesà seguia amb el malson d’haver de remuntar que també li va tocar en la final i la semifinal de copa el cap de setmana passat a Vilafranca –el Vila-sana, abans de començar, li va fer el passadís amb molta esportivitat–. Laura Vicente, serena, va treure un penal a Victòria Porta tot just arrencar el segon temps que hauria estat fatal per als interessos del seu equip. El Palau va disposar d’una directa, però Coelho va rebutjar l’intent a dos tocs d’Aina Florenza. El 2-0 de Gimena Gómez (44’) robant en defensa i aixecant i picant amb un tret ras molt ben buscat sola davant de Vicente, va encarrilar el triomf de l’equip de Lluís Rodero. Laura Puigdueta tampoc no va marcar de penal a 4:51. I el 3-0 de Daiana Silva (46’) va sentenciar el duel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)