Lliga Europea

El Vila-sana viu un malson

Hoquei sobre patins. Lliga europea. Una tanda de penals apocalíptica quan acaronava la glòria priva de nou el conjunt del Pla d’Urgell d’assolir el títol i enlaira a l’Olimp el nouvingut Fraga

Fraga 1 (3) Vila-sana 1 (2)

ESNECA FRAGA:Ferrer, Arxé, soto, Gutiérrez i Sanjurjo -equip inicial-; González, Vinyet Flix, Regina Flix i Xicota.VILA-SANA COOP D’IVARS:Coelho, Silva, Agudo, Victòria Porta i Gómez -equip inicial-; Barcons, Felamin i Maria Porta.GOLS:1-0 (4’) Gutiérrez. 1-1 (40’) Agudo.Penals:gols de González, Gutiérrez i Sanjurjo, pel Fraga, i de Gómez i Felamini per part del Vila-sana.ÀRBITRES:Rui Torres i Teofilo Casimiro. Blava a Gutiérrez.FALTES:4 del Fraga i 6 del Vila-sana.

El Vila-sana Coop d’Ivars va perdre ahir contra l’Esneca Fraga en una tanda de penals molt cruel –1-1 (3-2)– la final de la lliga europea al Palau d’Esports de Riazor. El conjunt del Baix Cinca, fundat el 2021 i amb cinc catalanes i tècnic català a les seves files, va aixecar el títol en la divuitena edició de la competició. És la segona final seguida que perd l’equip del Pla d’Urgell. L’any passat va caure amb claredat per 6-1 contra el Telecable. Ahir, en canvi, acaronava la glòria quan se li va esmunyir de les mans després d’haver jugat la final amb una proposta ambiciosa i d’anar al davant en la tanda.

El Fraga es va avançar (4’) amb un gol de la incombustible Adriana Gutiérrez –39 anys i quart títol de la lliga europea–, i el Vila-sana, que va dur el pes del partit, va empatar mitjançant Luchi Agudo en el minut 40, un premi a l’esforç i la voracitat. Els penals, però, van ser fatídics per al Vila-sana, que dominava per 1-2 després del quart llançament, amb gols de Gimena Gómez i Flor Felamini. Rebeca González havia marcat per al Fraga. L’equip de Lluís Rodero tenia dues boles de partit, però Adriana Gutiérrez va empatar i Daiana Silva no va marcar. En el cinquè llançament de la segona tanda, en què guanya el primer equip que marca si el rival no ho aconsegueix, Maria Sanjurjo va batre Anna Salvat, que havia substituït Sandra Coelho en la tanda amb prou encert, i Flor Felamini, malauradament, va enviar la bola al pal.

El Fraga va començar més incisiu i Adriana Gutiérrez va marcar l’1-0 de seguida rematant el rebuig de la portera Coelho a una bola penjada amb intenció per Maria Sanjurjo. L’equip de la capital del Baix Cinca arribava amb més perill en contraatacs ben trenats i al Vila-sana li costava fer mal al davant. Lluís Rodero va esgotar el seu primer temps mort a 14:22 de la mitja part. A poc a poc, el Vila-sana, liderat per l’omnipresent Luchi Agudo –dissabte va jugar els 50 minuts i avui ha tornat a estar en pista tot el partit–, ha generat més perill i ha minimitzat danys al darrere. Flor Felamini ha enviat una bola al pal des de mitja pista, però la millor ocasió la va tenir Victòria Porta en una directa que, en dos tocs, va fer ressonar el pal. L’acció l’havia generat la seva germana Maria Porta, que va ser objecte de falta a 2:59 per part d’Adriana Gutiérrez, que va veure la blava. El conjunt del Pla d’Urgell va generar ocasions en la superioritat situant dues jugadores interiors i amb Agudo remenant les cireres, però la defensa del Fraga i la portera vendrellenca Anna Ferrer seguien a un gran nivell. Tot i la intensitat d’una final, el Fraga va arribar al descans amb només una falta i el Vila-sana n’acumulava tres.

El conjunt lleidatà va intensificar el seu domini i la perillositat de les seves accions, tot i que la jugadora del Fraga Rebeca González va avisar amb un tir al pal. L’1-1, per fi, va arribar en una acció d’Agudo. El seu xut es va estavellar a la tanca de fons i la bola va entrar en el rebot després de tocar el patí de la portera Anna Ferrer, que, d’esquena, no la va veure. Els minuts màgics d’Agudo van estar a punt de donar el títol al Vila-sana, però el Fraga va resistir.

Els dos equips van completar una primera part del temps afegit conservadora. En la segona, però, Ferrer va mantenir viu el seu equip aturant una acció doble de Silva i Agudo i una darrera de Victòria Porta. Els deu penals, amb els nervis a flor de pell i emocions contrastades, van provocar el deliri del Fraga i el desencís més absolut del Vila-sana en plenes festes de la Mare de Déu de la Cabeza, coincidència que ja es va repetir l’any passat. L’equip es quedarà a la Corunya perquè dimecres hi juga un partit de l’OK Lliga corresponent a la 23a jornada.

Hem tornat a caure en els penals com en la copa. Estem tocats. Felicito el rival i estic molt orgullós de les jugadores i del club