OK Lliga

La CRÒNICA

El líquid miraculós del Noia

L'Igualada va obtenir contra el Vilanova el primer triomf a casa després de 125 dies

El Noia ha descobert la sopa d'all. El mètode que permetrà recuperar la notorietat de l'hoquei sobre patins a partir de partits espectaculars. El modus operandi és aplicar un líquid a la pista que no s'assequi per a l'hora de l'enfrontament i ajornar-lo per l'endemà. L'efecte és brutal. Els jugadors afronten el compromís amb una motivació extraordinària i ofereixen un espectacle fabulós. Evidentment, el comentari és una juguesca irònica. Però, com acostuma a passar, una vegada més, la realitat supera la ficció. La pista de l'Ateneu Agrícola no es va assecar dissabte passat com ho fa habitualment després del líquid que s'aplica hores abans al terratzo. Les causes es desconeixen o no es volen revelar, vés a saber. El primer que li va passar pel cap al món de l'hoquei sobre patins va ser la famosa paella de Lloret que va obligar a endarrerir la final de la copa del 2006 entre el Barça i el Reus perquè la pista, oliosa, relliscava. Si volem ser independents i seguir a la Unió Europea s'haurien de destruir les proves.

Pel que fa al duel clàssic, primer guanyava el Noia per 3-0, però el devessall de gols dels visitants va capgirar la truita (3-5). Els locals, obstinats, van serrar les dents i van apel·lar al seu ADN per remuntar. Al Reus li va passar, si fa no fa, el mateix que en la final de copa contra el Vendrell i li van marcar tres gols en els darrers quatre minuts. El Noia mira cap amunt després de tota una primera volta mirant els de baix que l'empaitaven, i dissabte té una nova revàlida al Vendrell. Hi ha comptes pendents esportius. El 2-8 de l'anada encara cou al vestidor del conjunt de Ferran López, i la data està assenyalada. L'únic camí del Noia per aspirar a repetir el tercer lloc del curs passat és vèncer a la pista del Vendrell, un dels millors equips de la lliga, i resar. Capítol a part en la remuntada contra el Reus mereix Eloi Mitjans, un dels jugadors de l'OK Lliga que acredita un millor percentatge d'èxit en els llançaments de penal. També cal ressaltar la nova fornada de jugadors que van brillar amb Pau Bargalló, el germà del millor jugador del món, al capdavant. De fet, el Pauet va decidir el partit deixant tothom bocabadat. Salvat, Rubio i Ollé, per part del Reus, reiteren també el seu esplendorós futur.

A la zona mitjana, l'Igualada va derrotar el Vilanova (6-5, el mateix resultat que a l'Ateneu, però sense abrillantar la pista) i va obtenir la primera victòria a les Comes de tot el 2013, després de cinc partits sense vèncer a casa. El triomf arriba 125 dies després d'haver superat, precisament, el Reus el 2 de desembre en la desena jornada (5-3).

Per la part de baix enguany hi haurà bastonades metafòriques. L'Alcoi va signar la sentència de descens contra el Voltregà. Segur que no ho trobaran a faltar, però acostumats com estan els de Sant Hipòlit a patir fins al darrer moment, aquestes últimes jornades gaudiran d'una falta de pressió magnífica que ben segur que canalitzaran per intentar tornar a Europa. El Calafell va donar un cop de puny damunt la taula a la pista del Lleida i encara hi té molt a dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)