Internacional

Els tres campions del món de la família Torner

Mundials. En Josep Enric, el pare, va guanyar dos títols mundials als anys vuitanta; la Paula, la filla, un el 2008, i l'Enric, el fill, acaba de guanyar el d'Angola

Guanyar un títol mundial de qualsevol esport és molt difícil, repetir-ho un mateix és una gran fita i depèn de les qualitats d'un mateix, però que en una mateixa família hi hagi tres membres que siguin campions del món –pare, filla i fill– és un fet històric que no passa gens sovint. Això, però, és el que es va completar en el recent mundial d'Angola d'hoquei sobre patins quan Enric Torner va guanyar el títol mundial i el va afegir al que havia aconseguit la seva germana Paula en el mundial femení del 2008 i als dos del seu pare als anys vuitanta (1980 i 1989). L'Enric ja havia estat campió del món en la categoria júnior dos cops, però aquesta vegada va ser a nivell absolut. Els títols júniors no els van poder guanyar ni la seva germana –no es disputa– ni el seu pare, ja que en el seu temps no s'havien creat.

Josep Enric Torner, el pare, ha estat una de les grans estrelles mundials d'aquest esport i comenta sobre aquest fet familiar: “És una fita a la qual poca gent arriba.” Ell va viure la satisfacció de ser campió mundial en persona i ara a través dels seus fills: “És una alegria diferent; en aquest cas com a pare em poso en el seu moment i recordo el meu moment.” Josep Enric Torner sempre ha intentat seguir els seus fills en els partits importants –no va ser a Angola–, i comenta: “Passo més nervis mirant que quan jo jugava, a la grada no pots fer res.”

Josep Enric Torner, que es va retirar el 1995, ha fet de tècnic en diferents equips, i ha estat seleccionador català femení. Ara no entrena cap equip. La seva filla Paula no s'ha compromès amb cap club aquesta temporada per motius de feina; la passada va jugar al Cerdanyola. L'Enric va marxar a jugar al Forte dei Marmi italià un cop va acabar la carrera d'INEF, i dimarts passat va jugar el seu primer partit i va marcar els seus primers gols en el triomf del seu equip.

Mundial absolut
Josep Enric Torner
1980
Campió
1982
Segon
1984
Quart
1988
Segon
1989
Campió
Paula Torner
2004
Tercera
2006
Segona
2008
Campiona
Enric Torner
2013
Campió
Mundial júnior
Enric Torner
2007
Campió
2009
Campió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)