Més hoquei

Competir ja és heroic

Hoquei sobre patins. L'OK Lliga femenina es va iniciar fa unes setmanes, després de tenir problemes per completar els 14 equips. Els clubs busquen dobles desplaçaments per estalviar

L'OK Lliga femenina es va iniciar fa unes setmanes amb els 14 equips en competició previstos. Els esforços que van fer molts per ser presents en la màxima categoria de l'hoquei femení estatal van ser notables i, tot i la crisi i els problemes econòmics, van estar presents a les pistes. Respecte a la temporada anterior, un equip va haver d'abandonar, dos més van estar a punt de fer-ho i la Federació Espanyola de Patinatge va haver d'obrir un termini perquè els clubs interessats presentessin les seves propostes per cobrir la plaça que quedava vacant.

Al final de la temporada passada, el Reus Deportiu va renunciar a la seva plaça a l'elit –havia estat el cinquè–, mentre que el Girona i l'Igualada van anunciar que també ho farien. El conjunt gironí finalment va decidir continuar, això sí, amb un equips amb més jugadores de casa i sense les aspiracions de lluitar pel primers llocs com havia fet en les tres temporades anteriors en que van ser tercers, subcampions i tercers. El cas de l'Igualada va ser diferent, ja que les jugadores van decidir seguir, anar de manera autònoma i independent, i es van escindir de l'Igualada HC, que no tenia recursos econòmics per mantenir l'equip femení. Van fer l'Igualada Femení HCP, i van fer una campanya per reunir diners per cobrir el pressupost. Fins i tot van fer un vídeo en què apareixien mig nues titulat: “No ens deixis en boles, dóna'ns vida.” La campanya va donar resultat i l'equip es va poder inscriure en la competició.

La plaça que faltava per arribar als 14 equips va ser per al Traviesas Vigo, l'únic que es va presentar a la convocatòria de la federació. El Vigo jugarà en l'OK Lliga femenina per quarta temporada consecutiva, tot i que en les tres anteriors va baixar de categoria. En la primera la va recuperar perquè va pujar l'equip B i en les altres dues va ser repescat per la federació per completar els 14 equips.

El campió comença fort

L'inici de l'OK Lliga femenina sembla que no ha portat canvis pel que fa als equips que lluitaran pel títol. El Voltregà, que ha guanyat les últimes tres lligues, ha començat fort i ja acumula quatre victòries clares. Sembla que no ha notat gaire la retirada de la seva jugadora de referència Carla Giudicci. El Biesca Gijón –que sempre lluita pels títols–, també està fent un bon inici de campanya.

Una ullada a la classificació permet observar que en tres jornades els equips ja tenen un nombre diferent de partits jugats i dos encara no han debutat, el Vigo i el Borbolla. Els equips intenten planificar dobles desplaçaments per estalviar. En aquesta tercera jornada el Sant Maria del Pilar va ser golejat pel Manlleu i pel Voltregà. Dos partits es van ajornar i el Palau de Plegamans i el Bigues i Riells aprofitaran el viatge a Galícia –el primer a finals d'aquest mes i el segon al febrer–, per enfrontar-se en un cap de setmana amb el Traviesas de Vigo i al Borbolla de la Corunya.

AMB PROBLEMES

El Reus hi va renunciar i el Girona i l'Igualada hi van estar a punt

PARTITS AJORNATS

El Borbolla i el Vigo no han debutat, tots volen fer un doble partit a Galícia

Quatre clubs catalans hi han jugat sempre

Quatre equips catalans han disputat totes les edicions –cinc–, de l'OK Lliga femenina, que ha comptat amb clubs de Catalunya en competició: el Voltregà, el Vilanova, el Bigues i Riells i l'Sferic de Terrassa. L'Igualada HC havia estat en quatre, però ara és un altre club, l'Igualada femení HCP. La màxima competició femenina de clubs es va crear la temporada 2008/2009, però els catalans no van disputar aquella primera edició. El títol va ser per al Biesca Gijón en una lliga de vuit equips i amb conjunts que mai més han estat en l'elit de l'hoquei. D'aquella primera lliga sempre s'hi han mantingut el Biesca Gijón i l'Alcorcón, i ara ha retornat el Santa María del Pilar de Madrid. Un cop van entrar en joc els equips catalans, la competició va ser seva. El Cerdanyola va ser campió el curs 2009/2010 i el Voltregà n'ha guanyat les tres següents. En les sis edicions hi ha hagut 25 clubs diferents que hi han participat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)