OK Lliga

Cinc equips per una plaça

OK Lliga. El Noia, l'Igualada, el Cerceda, el Vilafranca i el Calafell lluiten per l'última plaça que dóna dret a disputar la copa. Els tres primers estan empatats a punts i cap depèn d'ell mateix

La quinzena jornada de l'OK Lliga decidirà l'últim equip que es classificarà per disputar la copa el 2014. Hi ha cinc conjunts amb possibilitats i només un aconseguirà la setena posició que hi dóna accés. El vuitè equip és l'ICG Software Lleida –quinzè de la classificació–, ja que és l'organitzador. El Noia Freixenet, el Monbus Igualada, el Cerceda, el Vilafranca Capital del Vi i el Calafell Tot l'Any són els aspirants, però cap depèn d'ell mateix per aconseguir-ho. En aquesta última jornada de la primera volta també hi ha en joc dues posicions de cap de sèrie, amb quatre equips amb possibilitats: el Voltregà, el Vic, el Moritz Vendrell i el Reus Deportiu. El Barça i el Coinasa Liceo ja estan classificats com a caps de sèrie, mentre que la resta de conjunts ja no es poden classificar per jugar la copa a Lleida del 27 de febrer al 2 de maig i se centren més en la lluita per la permanència.

El Noia, l'Igualada i el Cerceda estan empatats a 20 punts i si tots tres guanyen els seus partits la classificació dependrà de la diferència general de gols anotats i marcats. Els de Sant Sadurní tenen +4, mentre que els igualadins estan en -1 i els gallecs en -2. Si el Noia guanya per un gol el seu partit a casa contra el Muralla Òptica Blanes, els seus dos rivals també haurien de vèncer però, a més, necessitarien remuntar sis i set gols del goal average respectivament. Per cada gol de diferència que aconseguissin els de Sant Sadurní, els igualadins i els gallecs n'haurien de remuntar un altre. Aquests dos equips han d'esperar que els blanencs, que han millorat en els últims partits, sorprenguin el Noia a casa. L'Igualada, però, no ho té fàcil ja que visita la pista d'un Lloret que fa quatre partits que no perd i ha guanyat els dos últims. El Cerceda té el compromís més accessible ja que rep el Vilanova, el cuer, que encara no ha puntuat.

El Vilafranca i el Calafell s'enfronten entre ells i el que guanyi tindrà possibilitats sempre que els tres equips amb 20 punts ensopeguin. El Calafell necessita que tots tres perdin i eixugar el -5 que té en la diferència de gols, mentre que el Vilafranca ho tindria fet si ell guanya i els rivals perden, mentre que si un o més d'un empaten hauria de recuperar el -6 en l'average.

Més coses en joc

Els dos primers de la classificació, el Barça i el Liceo, han fet la feina i són caps de sèrie però no tindran un partit tranquil. Els blaugrana reben el Vic i els gallecs el Vendrell, dos equips que lluiten per ser caps de sèrie. Els altres dos implicats en aquesta lluita –el Reus i el Voltregà– s'enfronten entre ells en un duel molt interessant. L'únic partit sense implicacions per a la copa és el Lleida-Tordera. Tots dos estan en zona de descens i lluiten per sortir-ne.

CAPS DE SÈRIE

El Barça i el Liceo ho són, i el Vic, el Voltregà, el Reus i el Vendrell volen els altres dos llocs
Les lluites
Caps de sèrie
1r Barça
40 punts
2n Liceo
29 punts
Poden ser caps de sèrie
3r Voltregà
27 punts
4t Vic
26 punts
5è Vendrell
25 punts
6è Reus
25 punts
Lluiten per una sola plaça
7è Noia
20 punts (+4)
8è Igualada
20 punts (-1)
9è Cerceda
20 punts (-2)
10è Vilafranca
18 punts (-6)
11è Calafell
17 punts (-5)
No es poden classificar
12 Blanes
14 punts
13 Lloret
13 punts
14 Tordera
11 punts
15 Lleida
(organitzador)
9 punts
16 Vilanova
0 punts

El sorteig de copa es farà el dimarts 28

El sorteig dels emparellaments de la copa es farà a l'ajuntament de Lleida el dimarts 28 de gener a partir de dos quarts d'una del migdia. Se sortejaran els quarts de final i la resta del quadre de la competició. Hi haurà quatre caps de sèrie que no es podran enfrontar entre ells en els quarts. A l'acte hi assistiran l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la RFEP, Carmelo Paniagua. També està prevista la presència dels capitans i els tècnics dels equips classificats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)