OK Lliga

Vorejant la perfecció

OK Lliga. El FC Barcelona ha acabat la primera volta invicte i només ha cedit un empat. El Liceo, el campió, no li pot seguir el ritme i el CP Voltregà, el tercer, és la gran revelació

La primera volta de l'OK Lliga del FC Barcelona ha vorejat la perfecció. En els primers quinze partits de la competició els blaugrana han aconseguit catorze victòries i només han cedit un empat. Els homes que entrena Ricard Muñoz no han perdut contra cap rival en la lliga i només van empatar en la visita a la pista del Noia Freixenet (1-1), i per tant es mantenen invictes al Palau Blaugrana. A banda d'aquest empat que evita una primera volta perfecta, el Barça s'ha mostrat intractable en la resta d'enfrontaments, tant a casa com a fora. El resultat més curt va ser el 4-2 contra el Coinasa Liceo –el campió–, mentre que els més amplis van ser el 3-10 a la pista del Muralla Òptica Blanes i el 9-2 a casa contra el CP Cerceda. En nou partits, més de la meitat dels que han disputat, els blaugrana van guanyar per cinc o més gols de marge.

Gols, gols i més gols

Si es fa una ullada a la classificació, al final de la primera volta destaquen per sobre de tot els apartats de gols a favor i gols en contra. Al capdamunt de tot hi ha els 102 gols que ha marcat el FC Barcelona i, a baix de tot, els 118 que ha encaixat el CP Vilanova. Els blaugrana han aconseguit una xifra rècord en una primera volta des que es va crear l'OK Lliga la temporada 2002/2003, ja que han superat els 92 que ells mateixos van aconseguir en la temporada 2004/2005 i els 85 del Liceo en la campanya passada. En l'apartat golejador del Barça han destacat Marc Torra, que amb 25 gols és el màxim golejador de la lliga empatat amb Lucas Ordóñez del Liceo, i Pablo Álvarez, que n'ha marcat 24.

El Vilanova va perdre per 1-11 el primer partit de lliga a casa contra el Noia i això va ser el preludi del seu destí en la competició. Les derrotes van anar caient una rere l'altra i ha acabat la primera volta sense sumar cap punt. Tot i haver perdut dos partits per només un gol (3-4 contra el Reus i 3-2 a Blanes), els vilanovins han encaixat deu o més gols en sis partits; la derrota més àmplia ha estat l'última, a la pista del Cerceda per 12-1, en un partit en què els gallecs necessitaven un ampli marge de gols per classificar-se per a la copa per primer cop en la història.

El títol, encarrilat

Malgrat que encara queda tota una volta, el títol sembla molt encarrilat per als blaugrana, que tenen 11 punts d'avantatge respecte al segon classificat, el Liceo, i 15 respecte al tercer, el CP Voltregà. El conjunt gallec, que és el campió de la temporada passada i que defensa el títol, va començar malament, va tenir problemes de lesions i sempre va anar a remolc. El conjunt osonenc va començar la lliga amb una derrota contra el Barça (4-8) que el va situar esporàdicament en la zona de descens, però a partir d'aquí ja no va perdre cap més partit. La seva regularitat l'ha portat a ser el rei de l'empat, amb un total de set, sis dels quals fora de casa, cosa que els ha permès continuar invictes lluny del seu pavelló. Els osonencs han estat l'autèntica revelació i han aconseguit una brillant tercera plaça al final de la primera volta.

Bones i males ratxes

El CP Vic sempre ha estat en la zona alta de la taula tot i ser una mica irregular, mentre que el Reus Deportiu ha anat de més a menys i no ha pogut guanyar els darrers cinc partits que ha jugat. El Moritz Vendrell també ha afluixat en les últimes jornades, en què s'ha enfrontat amb els dos grans i ha estat golejat. La sorpresa ha estat el CP Cerceda, un equip acabat d'ascendir que sempre ha estat en la zona mitjana, és invicte al seu pavelló i va vèncer el Liceo en el derbi gallec. El Noia Freixenet ha estat en la zona mitjana alta i, tot seguir invicte a casa, ha estat irregular. Amb els mateixos punts hi ha el Monbus Igualada, que ha anat de menys a més i s'ha allunyat del descens gràcies a cinc victòries en els últims cinc partits. El Calafell Tot l'Any ha sabut mantenir-se en la zona tranquil·la; en canvi, el Vilafranca Capital del Vi hi estava però ha perdut força en els últims partits, i li ha pesat el fet de no haver guanyat cap partit fora de casa.

DESTITUCIONS

3
entrenadors
ha tingut el Muralla Òptica Blanes en les vuit primeres jornades.

EL REI DE L'EMPAT

7
empats
ha sumat el Voltregà, sis dels quals han estat fora de casa.

DE CARA A GOL

102
gols
ha marcat el FC Barcelona en els quinze partits de la primera volta.

SEMPRE DERROTAT

0
punts
ha sumat el Vilanova, que ha perdut els quinze partits que ha jugat.

SANCIONATS

158
targetes
han ensenyat els àrbitres, quatre de les quals han estat vermelles.

ELS GOLEJADORS

25
gols
han marcat Marc Torra i Lucas Ordóñez, els màxims golejadors.

Hoquei patins. Ok Lliga

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Barcelona 43 15 14 1 0 102 34
2 Coinasa Liceo 32 15 10 2 3 74 36
3 Voltregà 28 15 7 7 1 58 37
4 Vic 26 15 8 2 5 56 40
5 Reus 26 15 7 5 3 58 51
6 Moritz Vendrell 25 15 8 1 6 65 55
7 Cerceda 23 15 6 5 4 63 54
8 Noia Freixenet 23 15 6 5 4 57 51
9 Monbus Igualada 23 15 7 2 6 46 46
10 Calafell Tot l'Any 20 15 6 2 7 53 57
11 Vilafranca Cap. Vi 18 15 5 3 7 50 57
12 Tordera 14 15 4 2 9 36 55
13 Muralla O. Blanes 14 15 4 2 9 40 65
14 Lloret 13 15 3 4 8 44 60
15 ICG Soft. Lleida 9 15 2 3 10 38 61
16 Vilanova 0 15 0 0 15 37 118
  Descens
Darrera actualització: 25-01-2014 22:02:20

El Vilanova està abocat al descens, i quatre equips lluiten per no baixar

La primera de les tres places de descens que hi ha a l'OK Lliga sembla que té un candidat molt clar després de la primera volta, ja que el CP Vilanova no ha sumat cap punt, està encaixant golejades d'escàndol i té 118 gols en contra. Els vilanovins estan a 14 punts de la primera plaça de la salvació, una distància que sembla insalvable en la segona volta. Per tal d'evitar les altres dues posicions de descens hi ha una dura lluita entre quatre equips: l'ICG Software Lleida, el CH Lloret, el Muralla Òptica Blanes i el CP Tordera. El Lleida ha anat perdent ritme i sis derrotes en els últims sis partits l'han situat en la zona perillosa. El Lloret sempre ha estat en la zona baixa de la taula, i semblava que s'havia recuperat de les cinc derrotes consecutives que el van situar a baix de tot, però ha acabat la primera volta en les places de descens. El Blanes va començar amb molts problemes i va tenir tres entrenadors diferents –Miquel Umbert, Ricard Hernáez i Ramon Benito– en les vuit primeres jornades. A poc a poc es va estabilitzar i les victòries al seu pavelló el van fer sortir de les posicions que fan perdre la categoria. Al Tordera li va costar adaptar-se a la màxima categoria en el seu retorn a l'elit després de molts anys jugant a primera estatal. No va sumar el seu primer punt fins a la vuitena jornada, però després va començar a aconseguir bons resultats davant la seva afició i dues victòries a les pistes de dos rivals directes l'han situat, al final de la primera volta, en la zona de permanència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)