Internacional

L'Igualada i el Noia hauran de viatjar a Forte dei Marmi

Copa de la CERS.El comitè europeu va designar ahir seu de la final a quatre dels dies 5 i 6 d'abril de la CERS el club en què hi militen els catalans Pedro Gil i Enric Torner

La localitat costanera italiana de Forte dei Marmi va ser designada ahir pel Comitè Europeu d'Hoquei sobre patins (CERH) seu de la final a quatre de la copa de la CERS que es jugarà els dies 5 i 6 d'abril i en què els dos equips catalans classificats, el Monbus Igualada i el Noia Freixenet, intentaran evitar la victòria dels italians. L'amfitrió, doncs, serà el rival en la semifinal del Noia, que dissabte va apallissar el Bassano (8-2) i va segellar la classificació. El Noia va guanyar la copa de la CERS la temporada 1997/1998, el mateix any que també es va endur la copa, i va perdre la final del 2001 contra el Vic. L'Igualada, que es va fer un tip de guanyar lligues europees durant els noranta, no té, curiosament, la CERS en el seu palmarès. El seu rival serà el Breganze, un altre os ben dur de rosegar. L'escenari serà el PalaForte, un pavelló de parquet de 40x20 i amb capacitat per a 1.500 espectadors.

Mentre que el Noia va decidir al seu dia que no podia assumir el cost, l'Igualada, amb el suport de l'Ajuntament, aspirava a organitzar la fase final i va fer una bona oferta econòmica –el cànon mínim és de 5.000 euros i s'endú el premi la més alta en una subhasta a sobre tancat– però insuficient, atès el potencial de la proposta italiana, que hauria doblat la quantitat dels catalans. També es va presentar el Breganze.

Dos rivals complicats

El Forte dei Marmi, que en els quarts de final va eliminar el Lleida, és el líder de la lliga italiana amb només una derrota encaixada i la seva màxima figura és precisament el jugador de Sant Sadurní Pedro Gil, que la temporada passada va ser fonamental en el títol de lliga del Valdagno i que enguany espera repetir l'èxit. Al seu costat, destaquen el torderenc Enric Torner, que sembla que s'ha adaptat bé en la seva aventura italiana, i el gallec Pablo Cancela. També té pes específic el veterà Alberto Orlandi. El tècnic del Forte és Roberto Crudelli, que amb 50 anys encara fa de jugador i d'entrenador alhora.

El Breganze, per la seva banda, és segon en la lliga italiana. El seu referent és l'incombustible portuguès Sergio Silva, un rodamón que va guanyar la lliga europea el 2005 amb el Follonica i que ha estat un dels jugadors més importants de la competició en els últims anys. Al seu costat, han arribat enguany procedents del Bassano l'internacional brasiler i golejador Cacau i l'argentí nacionalitzat italià Gastón de Oro.

Les reaccions

“És la seu que s'esperava. És l'equip fet per guanyar algun títol enguany. Se'ls ha escapat la copa i ara tenen la gran oportunitat. Però esperem que això els pugui anar en contra”, va declarar el tècnic de l'Igualada Francesc Monclús. Ferran López, l'entrenador del Noia, per la seva banda, es va referir al duel contra el Forte amb optimisme: “Si podem competir en igualtat de condicions i portem el partit al nostre terreny, tindrem moltes possibilitats. A ells els pot pesar la pressió.”

Un destí turístic

Banyada per la mar lígur, Forte dei Marmi pertany a la província de Lucca i a la regió de la Toscana. Té uns 8.500 habitants i la seva activitat principal és el turisme. El Forte ha tingut diversos jugadors de l'Ok Lliga en els últims anys: el porter Roger Molina (Reus) o Álvaro Borja (Bassano). L'any passat, el va eliminar en quarts el Moritz Vendrell, el vigent campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)