Més hoquei

FERRAN FONT

JUGADOR DEL CLUB PATÍ VIC

“No teníem pressió”

Autor de 4 gols i clarivident en els llançaments de faltes directes, el jove de les Masies de Voltregà té clar que el fet d'haver jugat alliberats, haver tutejat els rivals sense complexos i el punt sempre imprescindible de sort són les claus del títol de copa

Amb només 18 anys, Ferran Font (les Masies de Voltregà) es va convertir a Blanes, amb 4 gols, en un dels gran herois del Vic en la copa per la seva facilitat per marcar en les faltes directes i pel seu joc vertical i descarat. Es considera més un davanter que no pas un especialista, i té molt clar que el Vic, al marge d'haver guanyat o no el títol, està fent una gran temporada.

De petit ja llançava les directes en els equips de base?
En les categories inferiors ja en llançava, però no em considero un especialista, sinó que abans dels partits parlàvem sobre els porters rivals i miràvem a qui de nosaltres li anava millor tirar-les. He estat un davanter de marcar gols sempre, però és molt diferent en les categories inferiors que en el primer nivell. Hi ha molta diferència.
Se'l veu molt tranquil tot i la transcendència de les faltes directes en moments dels partits certament delicats. Com s'ho fa?
Intento no pensar en tot el que ha passat o pot passar en els partits i concentrar-me en la falta directa.
En el moment d'iniciar el moviment, ja sap com l'acabarà? O és una improvisació total?
Hem estudiat abans els porters rivals amb l'entrenador i tinc una mica la idea de què és el que toca fer. Si després el porter fa un moviment que no està previst, es tracta d'improvisar una mica. Normalment, està estudiat.
El segon que va marcar en la semifinal a Valentín Grimalt (Liceo), per sota les cames, era un dels relativament previstos o dels improvisats?
Era una de les possibilitats previstes. Havíem vist vídeos i ens havíem adonat que obria l'estic i estava estirat, i que hi havia aquell forat per sota les cames.
Algun referent en les faltes directes?
M'agrada molt com les tira el jugador del Barça Marc Torra. Quan jo era petit i ell jugava a les files del Vic m'agradava molt anar-lo a veure. És un dels jugadors que m'agrada més a l'hora d'executar-les.
El Vic ha fet una copa molt completa. Però no deixa de ser el reflex de tot el curs...
Estem fent una gran temporada. Si no haguéssim guanyat la copa seguiria pensant el mateix. Però la copa és de més a més i estem molt contents.
En l'hoquei sobre patins actual, de desgast físic, la rotació deu haver estat un valor fonamental en l'èxit.
Tenim vuit jugadors de pista que podem jugar quan faci falta i, això, la veritat, ens dóna molt.
Creu que hi va haver moments de la segona part de la final en què el Barça va ser superior?
Sí, és clar que el Barça, sobretot en els minuts finals, ens va posar contra les cordes. Vam aguantar i ens va sortir bé.
Per què el Vic es campió de copa?
Hi anàvem sense cap pressió de guanyar-la ni de fer cap gran cosa, i teníem la il·lusió de jugar cada partit de tu a tu al rival, de posar-hi tot el que poguéssim. I, de mica en mica, i també amb la sort que fa falta per guanyar un títol, ens va anar sortint bé i vam acabar campions.
L'èxit és la suma de grans estats de forma i d'un treball ben dirigit pel tècnic Ferran Pujalte. Però això no treu que amb David Torres tinguin una connexió especial quan juguen junts de davanters.
Com bé dius, el Vic actual és la suma de tots els jugadors i la feina de tots, però és cert que amb Torres ja ens enteníem molt bé quan estàvem a equips diferents i jugàvem amb la selecció espanyola. Tant de bo aquesta entesa ens duri al Vic molts anys més. Però l'èxit és de tot l'equip.
Dissabte vinent els toca un altre compromís a Riazor en l'anada dels quarts de la lliga europea. El Liceo, al qual van eliminar en les semifinals, sortirà motivat...
Serà molt difícil, i més encara aquest duel d'anada a casa seva. Però hi anirem tal com vam sortir a Blanes, a plantar-los a cara, a tutejar-los, i que passi el que hagi de passar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)