Internacional

Repetició de la paritat catalana

Competicions europees. Tal com ja va passar el 2014 i el 2013, els clubs catalans copen la meitat de les places de les finals a quatre de la lliga europea i la CERS

L'hoquei sobre patins català va arrodonir dissabte una altra jornada triomfal classificant dos equips –el Barça i el Vic– per a la final a quatre de la lliga europea i dos més per a les semifinals de la copa de la CERS: el Reus i l'Igualada. La paritat catalana respecte a la resta d'Europa –quatre sobre vuit– simplement aferma la tendència. Tant l'any 2013 com el 2014, en què els formats de les fases finals de les dues competicions també van reunir quatre conjunts cadascuna, la meitat dels representants ja van ser del Principat. El 2013 el Barça va quedar sol en la lliga europea –derrota en semifinals contra el Benfica, posterior campió–, però el Moritz Vendrell, el Vic i el Vilanova van ser en la CERS. El 2014 el Barça i el Vendrell van jugar la fase final de la primera competició, i el Noia i l'Igualada van afrontar la CERS. Els dos campions, a més, van ser de casa nostra –el Barça i el Noia–. El 2013 el Vendrell es va endur la CERS al seu pavelló. En la lliga europea 2015, els altres dos equips classificats són el Breganze (Itàlia) i el Porto (Portugal), rivals molt complicats. No en va, el Porto és el finalista de les dues darreres edicions. El Breganze és com qui diu un nouvingut, però amb Guillem Cabestany a la banqueta fa respecte.

En la CERS, completen el quadre l'Sporting Club de Lisboa, un històric que feia 30 anys que no jugava fases finals d'aquesta volada però que el 1977 va ser campió d'Europa i el 1984 va guanyar la CERS, i el Barcelos, també portuguès. Recapitulant: Catalunya (4), Portugal (3) i Itàlia (1).

Sobres tancats

La catalanitat sobre patins es podria veure refermada si les dues competicions se celebressin al Principat. Vic lluitarà amb força per ser la seu de la final a quatre els dies 2 i 3 de maig, amb el suport de l'Ajuntament i empès pel magnífic ple que es va viure dissabte contra el Liceo. El Forte dei Marmi estava disposat a demanar l'organització tal com va fer l'any passat, quan va ser la seu de la fase final de la CERS, i ara que està eliminat el ventall s'obre. La clau serà lliurar un sobre tancat més ben farcit de bitllets que la resta de candidats, fer relacions públiques i resar. El Breganze i potser també el Porto sembla que es volen afegir a la festa. Per una llei no escrita d'alternances que s'acostuma a complir, l'equip italià seria favorit, tot i que el seu pavelló té un nivell de capacitat i de prestacions molt inferior al del Vic. Sigui com vulgui, en la lliga europea el sobre tancat ha de dur un mínim de 10.000 euros i la data límit per lliurar-lo és el 3 d'abril. En la CERS, competició que es jugarà el 25 i 26 d'abril i que tant el Reus com l'Igualada mediten demanar, el sobre ha de dur un mínim de 5.000 euros i s'ha d'entregar abans de l'1 d'abril. Els designats també han de pagar els drets televisius: 10.000 euros en la primera competició i 5.000 en la segona.

Passi el que passi, el Barça arriba pletòric un cop superat el tràngol de la derrota de la copa i ho va demostrar amb un global de 14-7 contra el Valdagno, un equip prou respectable. El Vic va fer fora el campió del 2012 i el 2013, el Liceo, i el va tornar a eliminar amb un gol d'or com en la semifinal de copa de Blanes. Aquest cop l'heroi va ser Cristian Rodríguez. El club osonenc reviu els moments més àlgids de la seva història. Des del 2010, en què va ser finalista, no accedia a la fase final de la màxima competició.

ELS RIVALS

El Breganze i el Porto, finalista els dos últims anys, seran prou complicats

LA SEU

Els osonencs demanaran l'organització i el Beganze i el Porto s'ho plantegen
El Barça, vigent campió, i el Vic, en ratxa triomfal, aspiren al màxim títol continental

‘Sant Cabestany' torna a fer el miracle

El tècnic de Sant Pere de Riudebitlles Guillem Cabestany va afegir una nova gesta al seu curt però intens currículum classificant el Breganze per jugar la final a quatre. El valor afegit de l'accés és que va eliminar el Forte dei Marmi, el líder de la lliga italiana i un conjunt que tota la primera part de la temporada feia por. El Breganze, finalista l'any passat de la CERS que va perdre el títol contra el Noia, ha seguit, per tant, els passos del Moritz Vendrell, que l'any passat, també amb Cabestany, va eliminar el Valdagno en els quarts i va jugar la final a quatre al Palau Blaugrana, on va caure contra el Porto. La representació catalana de l'equip transalpí la completa el davanter Jordi Adroher, un prodigi tècnic que també va ser vital fa poques setmanes, quan l'equip va guanyar la copa italiana contra pronòstic. L'altre català de la final a quatre de la lliga europea serà el porter Natxo Edo (Porto), vital. Guillem Trabal (Benfica) es va quedar amb la mel a la boca diumenge amb el 3-2 en contra encaixat a la pista de l'etern rival en el clàssic portuguès. També ho van tenir a tocar en la CERS els jugadors catalans de l'Oliveirense Xevi Puigbí i Albert Casanovas, i el del Diessbach suís David Carles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)