OK Lliga

El Vendrell jugarà la lliga europea i el Noia se salva

OK Lliga. L'última jornada de l'OK Lliga no va portar sorpreses finals per a les places europees i el descens, però hi va haver molta emoció i diversos canvis de posició durant els partits

El final de l'OK Lliga no va portar sorpreses i els equips que tenien les places de la lliga europea, de la CERS i de la salvació abans de començar les van mantenir al final de la jornada. El més destacat va ser que el Vendrell jugarà la lliga europea, que el Noia es va salvar, i que el Manlleu i el Mataró van baixar. En els llocs de la CERS, no hi va haver variació.

El Vendrell va guanyar per la mínima (1-0) l'Igualada i es va assegurar una plaça per a la pròxima lliga europea –serà la tercera temporada consecutiva que la disputarà–. Els vendrellencs es van avançar en el minut 15 i ja no els va importar el que fes el Reus, que era l'únic equip que li podia prendre la plaça. L'Igualada va lluitar fins a l'últim minut per aconseguir la victòria, ja que una derrota el deixava sense jugar a Europa el curs vinent. Feia 27 temporades consecutives que l'Igualada jugava la competició europea, i en la propera no ho farà.

Amb la victòria del Vendrell, el Reus no podia accedir a la lliga europea ni aconseguint la victòria a Sant Sadurní. A més, va començar perdent i, tot i que en la segona meitat va empatar dos cops, va ser derrotat i jugarà la CERS. També disputaran aquesta competició el Cerceda, el Vilafranca, el Voltregà i l'Alcoi. Els alcoians van ser els que van patir més, ja que perdien a Calafell i, amb el triomf momentani del Lleida a Vilafranca, estava fora d'Europa. Al final els lleidatans van perdre i els alcoians van aconseguir empatar i disputaran la copa de la CERS.

El Manlleu i el Mataró lluiten, però baixen

Els tres equips implicats per evitar el descens van lluitar des de l'inici fins al final en els complicats partits que van disputar, però el triomf del Noia li va donar la salvació, i va enviar a primera estatal el Manlleu i el Mataró. Els osonencs van començar forts, van marcar 30 segons després de l'inici en la seva visita a la pista del Cerceda i van mantenir l'avantatge molts minuts. El Noia, però, es va avançar contra el Reus en el minut 15 i va mantenir el lloc de permanència. Només durant un minut i mig en la segona meitat els de Sant Sadurní van estar en la zona de descens. Va ser quan el Reus va marcar el 4-5 i el Manlleu estava empatant a Galícia. El 5-5 marcat per Francesc Gil tot seguit va tornar el Noia a la posició de salvació. El Manlleu va empatar (4-4) a Cerceda i durant uns minuts va estar pendent de si el Noia perdia, ja que el partit es va endarrerir perquè el públic va llançar paper higiènic a la pista en la celebració d'un parell de gols. Finalment, el Noia va vèncer i seguirà a l'OK Lliga. El Mataró va fer un gran partit contra el Barça i el va mantenir anivellat fins al moment en què faltaven cinc minuts per al final, però va acabar perdent.