OK Lliga

La darrera lliga regular?

El derbi selvatà de l'OK Lliga entre el Lloret Vila Esportiva i el SHUM Balder Tecnica arribarà molt aviat, en la segona jornada, i es jugarà el 27 de setembre a la pista lloretenca

L'OK Lliga es va sortejar ahir al Museu Olímpic i de l'Esport sota els paràmetres de la ja clàssica fase regular única a doble volta sense play-off implantada fa alguns cursos i amb un sorteig dirigit perquè els quatre primers de la temporada anterior es trobin en les cinc últimes jornades de cada volta per mirar d'afegir emoció a la lluita pel títol. El derbi selvatà arriba molt aviat i en la segona jornada, el 27 de setembre, el Lloret Vila Esportiva i el SHUM Balder Técnica s'enfrontaran a la pista lloretenca. Les dues primeres jornades es disputaran en diumenge en l'horari unificat de les 12.30 h del migdia per interferir el mínim possible en el mundial sub-20 que es jugarà a Vilanova del 19 al 26 de setembre.

L'associació de Clubs d'Hoquei sobre Patins, (ACHP), però, estudia una fórmula per recuperar els play-off, tant pel títol com pel de descens, de cara a la temporada 2016/17. El play-off pel títol no es disputa des de la temporada 2008/09 i, la present, per tant, serà la setena lliga consecutiva en format de fase regular única. El de descens només s'ha jugat dues vegades, en els cursos 1993/94 i en el 1994/95. Tradicionalment, els tres descendits són els tres últims de la fase regular. La fórmula és, ineludiblement, allargar el campionat perquè els clubs no estan disposats a afegir jornades intersetmanals al calendari, perquè les pistes estan buides. Sigui com vulgui, en l'OK Lliga actual i després d'un debat entre clubs, entrenadors i jugadors, els partits arrencaran el 20 de setembre i s'aturaran durant dos caps de setmana a causa de les competicions europees. Seran el del 28 de novembre i el del 6 de febrer. La intermitència respon a la demanda dels clubs afectats de poder afrontar els partits internacionals amb més garanties, sobretot quan hi ha un desplaçament llarg pel mig.

En el seu retorn a la màxima categoria el Lloret debutarà el 20 de setembre a la pista del Vilafranca en la primera jornada, mentre que el SHUM ho farà a casa contra el Liceo, un dels aspirants al títol. El conjunt maçanetenc té nou patrocinador principal, l'empresa Balder Tecnica, que està englobada dins el Grupo Maestre, que donava nom a l'equip fins ara. És una empresa d'enginyeria i construcció creada el 2011 a Maçanet de la Selva. El conjunt maçanetenc tancarà l'OK Lliga el 4 de juny a casa contra el Vilafranca, mentre que els lloretencs visitaran el Voltregà en l'última jornada.

El Barça Lassa, totpoderós campió, encetarà l'OK Lliga a la pista de l'Alcoi, un dels equips revelació de l'anterior campanya. De la primera jornada destaca el Reus-Vic, l'enfrontament entre el quart i el cinquè.

Inici fort de les noies

El Citylift Girona femení farà el seu debut en l'OK Lliga femenina visitant el 10 d'octubre la pista del Manlleu, el tercer classificat de la temporada passada. El conjunt gironí s'estrenarà a casa en la segona jornada, en què rebrà el Mataró. L'inici de la competició serà complicat per a les gironines, ja que en la tercera jornada visitaran la pista del Palau de Plegamans, el campió de la darrera campanya. L'últim partit de lliga per a les gironines serà el 15 de maig del 2016, en què jugaran a casa contra l'Igualada.

Derbi gironí el 2016

El derbi gironí de la primera estatal entre el Citylift Girona i el Palafrugell no arribarà fins a la darrera jornada de la primera volta, la tretzena, el 23 de gener del 2016 i serà a la pista gironina. L'altre derbi tancarà la lliga a Palafrugell el 21 de maig del 2016. Els dos conjunts gironins debutaran en la segona categoria estatal jugant contra equips madrilenys el 17 d'octubre. El Girona visitarà la pista de l'Alcobendas, mentre que el Palafrugell jugarà a casa contra el Santa María del Pilar, un altre nouvingut a la primera estatal.

La supercopa es jugarà a misses dites

El format de la supercopa es mantindrà idèntic al de les dues últimes temporades, amb una concentració de quatre equips en un cap de setmana i la jugaran els tres primers de l'OK Lliga anterior i l'amfitrió emparellats en un sorteig. L'única diferència és que tant al Vendrell 2013, amb triomf del Barça, com a Reus 2014, amb un altre títol blaugrana, la competició va servir per encetar la temporada i, ara, en canvi, es jugarà a misses dites el 31 d'octubre i l'1 de novembre. Els participants seran el Barça, el Liceo, el Moritz Vendrell i el conjunt amfitrió, que encara s'ha de determinar. La copa, per un altre costat, reunirà com sempre els vuit millors de la primera volta que finalitzarà el 23 de gener en una seu que encara no està determinada del 25 al 28 de febrer. L'actual campió és el Vic, que va agafar el relleu als dos títols del Moritz Vendrell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)