Internacional

Els perills lusitans

Lliga europea. El nou Porto de Cabestany, que aglutina els joves valors portuguesos, i el Benfica de Nicolía, Torra i Adroher apugen el nivell; tot i que el Barça, vigent campió, és favorit

Sense descartar mai el Liceo, el Vic, finalista de la darrera edició, o el Moritz Vendrell, trencador oficial de pronòstics, el cert és que els dos grans equips portuguesos, el Porto i el Benfica, s'han reforçat a consciència aquest estiu i proposen projectes molt atractius amb els quals intentaran discutir la supremacia continental del Barça, campió solvent de la lliga europea les dues últimes temporades i, de nou, màxim favorit. El Benfica, campió el 2013 al Dragão Caixa contra el seu tern rival lusità fent saltar la banca, sembla predestinat a convertir-se en el paradigma del joc ofensiu amb les incorporacions de Marc Torra (Barça), rebut com es mereix com una gran figura, i Jordi Adroher (Breganze), dos estilets de luxe que intentaran complementar la classe i qualitat de l'argentí Carlos Nicolía, el cervell de la selecció argentina, campiona del món a França. El Benfica té també dos bons porters, el català Guillem Trabal i l'internacional portuguès Pedro Henriques, la fiabilitat de Valter Neves i el talent de Diogo Rafael, João Rodrígues –perillosíssim– i el jove Miguel Rocha. La gran pregunta al Benfica de Pedro Nunes és qui defensarà? Aquest podria ser el seu taló d'Aquil·les contra conjunts de solvència i equilibri contrastats com el Barça o el Porto.

El projecte que iniciarà Guillem Cabestany precisament al Porto després d'haver catapultat el Breganze en la final a quatre del curs passat i d'haver obtingut la copa –l'especialitat de la casa– també sembla profundament atractiu. El tècnic català tindrà a les seves ordres un equip sense les vaques sagrades –Reinaldo Ventura, Ricardo Barreiros, Caio i Pedro Moreira– i ha fet foc nou reunint els joves valors de més present de l'hoquei portuguès: el mig creatiu Hélder Nunes, que ja ha lluït galons enguany, i el golejador Gonçalo Alves procedent de l'Oliveirense. Completa el trio estel·lar el defensa de 22 anys Telmo Pinto, procedent del Valongo, el sorprenent campió de lliga fa dues temporades. Pinto és un fill pròdig que torna a casa. També ha tornat el jove Álvaro Morais (Valongo), un valor en alça als 19 anys. Completen el grup el porter català Natxo Edo, els internacionals portuguesos Rafa, Jorge Silva i Vítor Hugo i l'exblagurana Reinaldo García, que hauria d'aportar equilibri al grup. Reinaldo va viure una anterior etapa al club portuguès (2001-2007) i després va gaudir d'una prolífica experiència en l'OK Lliga. Home per home, tant el Benfica com el Porto poden o podrien arribar a tutejar el Barça, tot i que, ara per ara, són inferiors sobre el paper quant a porters. La qualitat de l'incombustible Aitor Egurrola i de Sergi Fernández és superior a la dels seus homòlegs catalans i lusitans.

Quatre equips italians

La ja clàssica renúncia del representat de la lliga anglesa ha permès inscriure un quart equip a la federació italiana en la lliga europea, i el Bassano 54 completarà la nòmina. El lloc que deixa en la CERS l'ocuparà el Sarzana. Ja estaven classificats el Forte dei Marmi de Pedro Gil i Enric Torner, el Breganze i el Viareggio de Jepi Selva. Per tant, en el sorteig del dia 6 a Portugal hi haurà quatre equips de l'OK Lliga, quatre de portuguesos –Benfica, Porto, Oliveirense i Valongo–, quatre d'italians, dos de l'emergent lliga francesa –Quevert i Mérignac–, un d'alemany –Herringen– i el Basilea suís.

PORTO

Gonçalo Alves i Telmo Pinto hi aporten frescor, i Reinaldo (Barça) hi posarà galons

BENFICA

Es dibuixa com el paradigma de la ultraofensivitat, tot i que podria patir per defensar

El Barça prepara l'assalt als set títols a la platja

El Barça va iniciar dilluns els entrenaments i dimecres es va traslladar a la platja de Gavà per seguir el seu treball de càrrega física. Ricard Muñoz ja ha recuperat els lesionats Pablo Álvarez i Matías Pascual, que es van perdre el mundial i té a punt tota la plantilla. Les cares noves són l'argentí Lucas Ordóñez (Valdagno), campió mundial, Edu Lamas (Liceo) i Xavi Costa (Reus). Ordóñez està cridat a ser un home clau al davant. Elèctric i hàbil és un mestre en l'un contra un i arriba en la seva maduresa (27 anys) després d'haver jugat també al Liceo i el Vic. Lamas és un dels millors defenses de l'OK Lliga i Costa es molt llest i experimentat dins del quadre i serà un relleu natural de vàlua per a Pablo Álvarez. El Barça torna a tenir una plantilla àmplia que aspira a set títols. D'entrada, afrontarà la nova Lliga Catalana i la copa Continental contra l'Sporting portuguès –10 d'octubre a fora i 17 al Palau–, el campió de la CERS. Els blaugrana també defensaran el títol de l'OK Lliga, de la supercopa i de la Intercontinental, que no té data ni rival, i miraran de recuperar el de copa que no tasten des del 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)