Més hoquei

Hoquei sobre patins

Sentiment arrelat

L'SH Casal l'Espluga celebra enguany el mig segle de vida. L'acte inicial i central va ser una gala multigeneracional carregada d'emotivitat

Frases com “a totes les cases del poble hi ha hagut algun membre vinculat a l'hoquei”, “és un esport que transmet uns valors”, “tots érem del poble. Tots érem amics. Anàvem junts al col·legi”, “en l'ambient que hi ha al voltant de l'hoquei es respiren uns valors molt sans per als nens”, “a banda de jugar, els mateixos amb els quals estaves a la pista eren després els teus companys” o “l'esport que ha arrelat a l'Espluga és l'hoquei”, són algunes de les que apareixen en el vídeo promocional que anunciava l'acte central de commemoració dels 50 anys del SH Casal l'Espluga, una gala multigeneracional que va omplir el teatre del Casal l'11 d'octubre. Un acte ben dissenyat. Com asseguraven les cròniques de perfil televisiu. Centenars d'exjugadors i persones vinculades al club es van retrobar al Casal, l'entitat que ha capitalitzat la vida cultural i esportiva de molt espluguins i que va ser fundada el 1962 per Lluís Carulla. Ell va anar a buscar el barceloní Jordi Ribera, un exjugador de l'Espanyol, entre altres equips, que el 1965 es va convertir en el tècnic que va guiar els primers passos de l'hoquei sobre patins al poble. Ribera, lògicament, va ser un dels participants en l'acte. En el vídeo explica el punt de partida: “No hi havia cap jovenet que sabés patinar.” Dolors Civit, presidenta actual del Casal l'Espluga, recordava també les figures de Ramon Cera, Joan Solé i Carme Garcia, imprescindibles en el repàs dels 50 anys de la secció.

La junta actual que presideix Jordi Creus va encarregar la composició d'un himne de l'entitat que es va estrenar en la gala. La lletra és del polifacètic president i la música l'ha compost Borja Moll. “Espluga, Espluga és el crit”, diu la tornada. També es va estrenar un escut dissenyat per Mar Galofré. Creus, el president, es va manifestar satisfet: “Estic orgullós d'encapçalar un club que ens ha marcat part de la nostra vida.” Ell i la seva comissió de festes, formada per sis persones, van arrodonir una jornada inoblidable en què no hi va faltar una cercavila prèvia de gegants i grallers. El Casal l'Espluga és un club modest que exemplifica què representa l'hoquei sobre patins a molts pobles de Catalunya. Ha arribat a jugar a primera catalana i ara mateix té deu equips. Aquest curs va inscriure per primer cop un equip femení i la primavera passada, per fer boca, va organitzar un campionat de Catalunya de noies, el benjamí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.