OK Lliga

Set equips lluitaran per les quatre places lliures

La copa. El Noia, el Caldes, el Voltregà i el Lleida ocupen els preuats llocs a una jornada per acabar la primera volta, mentre que el Vendrell, l'Igualada i el Vilafranca aspiren a entrar-hi

Quatre places lliures per disputar la copa, tres punts en joc i set equips amb possibilitats d'ocupar-les al final de la quinzena jornada de l'Ok Lliga que tanca la primera volta aquest dissabte (20 h). El Reus Deportiu està classificat com a equip organitzador, mentre que el Barça Lassa, el Vic i el Liceo ho estan pels punts que han sumat. Per les quatre places que queden lliures hi ha set equips amb opcions de classificar-se. El Noia Freixenet, el Recam Làser Caldes, el Voltregà i l'ICG Software Lleida ocupen actualment aquests llocs, mentre que el Moritz Vendrell, l'Igualada Calaf Grup i el Cafès Novell Vilafranca són els equips que aspiren a entrar-hi. Tots aquests equips estan separats per només quatre punts, i amb tres punts per disputar la lluita es preveu intensa.

A banda de lluitar per assegurar-se una plaça per jugar la copa, els set equips també saben que hi ha en joc la quarta posició que dóna dret a ser cap de sèrie i evitar en els quarts de final els tres grans equips de l'Ok Lliga. El Barça, el Vic i el Liceo ja es van assegurar fa algunes jornades jugar la copa i la seva condició de caps de sèrie. En aquesta darrera jornada, però, continuaran en la seva lluita per ocupar el lideratge i també per acabar de decidir les posicions definitives al final de la primera volta, que són importants de cara a les semifinals. En el sorteig de la copa que es farà aviat, els caps de sèrie quedaran emparellats en els quarts contra els quatre equips que no són caps de sèrie. En la semifinal el guanyador de l'eliminatòria on hi hagi el primer classificat jugarà contra el guanyador de l'eliminatòria del quart. Ser primer evita enfrontar-se a un altre dels tres grans fins a la teòrica final.

Un sol partit

Dels vuit partits que s'han de jugar en la darrera jornada de la primera volta només un no té cap equip implicat en la lluita de la copa. Es tracta de l'enfrontament entre el Vallès Calafell i l'Hoquei Global Cerceda, el cuer contra l'equip que ocupa la primera plaça fora de la zona de descens. De la resta tots tenen equips implicats. El Vic-Liceo, el Vendell-Reus, el Noia-Caldes i el Barça-Lleida tenen dos conjunts que s'hi juguen quelcom de cara a la copa: el lloc de cap de sèrie, mantenir la posició i assegurar-se la plaça, ser cap de sèrie o classificar-se. En tres partits més la lluita per la copa s'implica directament amb la lluita per evitar la zona de descens. L'Igualada rep l'Enrila Pas Alcoi en zona de descens, el Vilafranca el SHUM Balder Técnica, que també vol deixar les darreres posicions, mentre que el Voltregà visita la pista del Lloret Vila Esportiva, que és a tocar de la zona perillosa.

CLASSIFICATS

El Barça, el Vic i el Liceo ja tenen el passaport, són caps de sèrie i han de decidir els llocs definitius
Lloc i dates
Reus
Del 25 al 28 de febrer
Classificat com organitzador
5è Reus Deportiu
21 punts
Classificats per punts
1r FC Barcelona Lassa
34 punts
2n CP Vic
32 punts
3r HC Liceo
31 punts
Places per adjudicar
Quatre
Equips en places de copa
4t Noia Freixenet
21 punts
6è Recam Làser Caldes
21 punts
7è CP Voltregà
20 punts
8è ICG Software Lleida
20 punts
Equips que hi aspiren
9è Moritz Vendrell
19 punts
10è Igualada Calaf Grup
18 punts
11è Cafès Novell Vilafranca
17 punts
Equips que no seran a la copa
12è Lloret Vila Esportiva
16 punts
13è Hoquei Global Cerceda
15 punts
14è SHUM Balder Técnica
14 punts
15è Enrile Pas Alcoi
11 punts
16è Vallès Calafell
7 punts
La 15a jornada (Dissabte 20 hores)
Vic-Liceo
Vendrell-Reus
Barça-Lleida
Igualada-Alcoi
Noia-Caldes
Calafell-Cerceda
Lloret-Voltregà
Vilafranca-SHUM

SENSE OPCIONS

Els cinc últims ja no tenen opcions i la seva lluita se centra a evitar la zona de descens

Els criteris de desempat, al final de la primera volta

En cas que dos o més equips quedin empatats a punts en una de les places per accedir a jugar la copa o per ser un dels caps de sèrie, no es poden fer servir els criteris de desempat del final de la competició. Els equips implicats no s'han enfrontat ni dues vegades entre ells, a cadascuna de les pistes, i per això s'han de descartar els criteris de major nombre de punts sumats en els partits entre ells dos i el de major diferència de gols segons el resultat dels seus dos enfrontaments exclusivament. Per aquest motiu hi ha determinats tres criteris excloents i successius que són d'aplicació en cas d'empat al final de la primera volta. El primer és la major diferència de gols segons el resultat de tots els partits de la competició jugats pels equips empatats. Com a segon criteri, s'ha de mirar el millor quocient resultant de dividir la suma de gols a favor pels gols en contra de tots els partits de la competició jugats pels equips empatats. Si cap ha servit per desempatar, finalment es faria servir el tercer criteri: un partit de desempat en una pista neutral en cas d'empat entre dos equips, o la data d'antiguitat de la seva secció d'hoquei sobre patins si hi ha desempat entre més de dos equips.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)