Internacional

Jordi Adroher, desfermat

Hoquei sobre patins. El català ha marcat 12 gols en els últims quatre partits de lliga amb el Benfica, el líder destacat, i ha fet 28 dianes en quinze jornades

Els quatre gols marcats en la darrera jornada amb el Benfica contra el Juventude de Viana (9-5) han permès al català de 31 anys Jordi Adroher situar-se al capdavant de la llista de golejadors de la primera divisió portuguesa amb 28 dianes en quinze jornades. El davanter nascut a Reus, criat a Ribes de Freser, format al SHUM Maçanet i que després va passar pel Lloret, el Vic, el Barça, el Reus i el Breganze abans de recalar a Portugal, ha marcat dotze gols en els últims quatre partits d'una lliga que el Benfica, l'actual campió, domina a plaer. El conjunt de Pedro Nunes només va cedir un empat a la pista de l'Oliveirense d'Albert Casanovas –torna a Reus el curs vinent– i Xevi Puigbí i té un marge ampli de 10 punts respecte del Porto amb un partit més jugat. La resta de duels de la quinzena jornada es van jugar ahir a la nit. La lliga portuguesa la formen catorze equips i el Benfica té coll avall el títol. En la lliga europea, Adroher, un prodigi tècnic, va fer quatre gols en la darrera jornada contra el Merinhac i n'ha marcat vuit. El seu equip afrontarà els quarts contra el Moritz Vendrell. Per descomptat, també ha despuntat en l'equip de Lisboa el torderenc Marc Torra, que ha fet dinou gols en la lliga.

De fet, la notorietat dels jugadors catalans en les principals lligues europees és evident. El màxim golejador de l'OK Lliga és el reusenc del Reus Raül Marín, tot i que el seu equip ha perdut pistonada en les últimes setmanes i ha caigut de manera preocupant del quart al vuitè lloc. A Itàlia, l'exjugador del Reus Jepi Selva triomfa al Viareggio –quart classificat– i és el tercer màxim golejador de la lliga amb 33 gols, només superat per l'argentí Lucas Martínez (Monza), amb 37, i per Federico Ambrosio (Lodi), que n'ha fet 35.

OK Lliga (16 jornades)
1r. Raül Marín (Reus)
27 gols
2n. Pau Bargalló (Liceo)
24 gols
3r. Jordi Bargalló (Liceo)
21 gols
3r. Eloi Mitjans (Vendrell)
21 gols
Portugal (15 jornades)
1r. Jordi Adroher (Benfica)
28 gols
7è. Marc Torra (Benfica)
19 gols
22è. A. Casanovas (Oliv.)
11 gols
Itàlia (18 jornades)
3r. Jepi Selva (Viareggio)
33 gols
5è. Pedro Gil (Forte)
25 gols
9è. Enric Torner (Forte)
20 gols
11è. Gerard Teixidó (Breganze)
19 gols
18è. Álvaro Borja (Breganze)
16 gols
França (11 jornades)
3r. Toni Seró (Saint-Omer)
15 gols
14è. Erik Gual (Saint Brieuc)
9 gols
Suïssa (11 jornades)
6è. David Carles (Diessbach)
11 gols

Pedro Gil, pitxitxi europeu

El pitxitxi de la lliga europea una vegada finalitzades les sis jornades de la fase regular també és català. El davanter de Sant Sadurní d'Anoia Pedro Gil (Forte dei Marmi) ha clavat fins ara 15 gols que han catapultat el seu equip cap als quarts de final, en què s'enfrontarà al Vic. Ha sucat en les sis jornades, però la seva millor actuació van ser els cinc gols que va marcar a la pista del Moritz Vendrell, un autèntic partidàs. El segon artiller de la lliga europea és el davanter del Vic Ferran Font, amb 11 gols, empatat amb el jove del Porto Álvaro Morais. Font ha marcat en les sis jornades, mentre que Morais només va marcar en tres i és un jugador que no compta habitualment per al tècnic català Guillem Cabestany en els partits d'alta volada. Curiosament, Font i Morais, però, van ser les grans figures dels seus respectius equips en la final del mundial sub-20 que Portugal va guanyar el setembre passat a Espanya a Vilanova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)