OK Lliga

Hoquei sobre patins

Ara que fa 40 anys

El Caldes va derrotar el Barça per 7-4 el 17 d'octubre del 1976 i avui lluitarà per rememorar la gesta al fortí de la Torre Roja, on ja va caure el Liceo

Dos anys després,el 22 d'octubre del 1978, va tornar a batre els blaugrana per un contundent 6-1

El 17 d'octubre del 1976, ara fa 40 anys aproximadament, el Club Natació Caldes, aleshores rebatejat en els mitjans de comunicació com a Caldas per la influència franquista, va derrotar per primera vegada en la divisió d'honor el Barça per un fantàstic 7-4 en la tercera jornada del campionat. La crònica de l'època del Mundo Deportivo destaca que Centell, una de les figures blaugrana, només va jugar cinc minuts cada part perquè estava enfebrat. També subratlla la baixa del porter del Barça Ramoneda i assegura que Bueno, el suplent, va pagar els plats trencats. Malgrat tot, destaca la grandiloqüència de la victòria, segellada amb gols de Vila (3), Chela (2) i Núñez (2). Per part blaugrana van marcar Brasal (2), Vilapuig (1) i Torres (1). El Caldes va alinear Moliné, Burló, Chela, Vila, Núñez, Pallarès i Gràcia. El Barça va jugar amb Bueno, Villacorta, Vilapuig, Brasal, Torres, Centell i Muñoz, un superequip que, entrenat per Josep Lorente, aquella temporada va ser subcampió d'Europa en perdre la final contra el Voltregà.

El modest Caldes va repetir el 22 d'octubre del 1978 en la setena jornada (6-1), aquest cop amb el gran Enric Trullols sota els pals blaugrana. Els gols dels locals els van fer Vila (2), Chela, Pallarès, Burló i Núñez. Per al Barça va marcar Villacorta. Malgrat la victòria, l'equip no va evitar el descens i va posar fi a sis temporades a l'elit (1973-1979).

L'hoquei va irrompre a Caldes el 1958. Entre el 1961 i el 1988, va aixoplugar-se com a secció del CN Caldes. Ja constituït com a Club Hoquei Caldes des del 1988, l'entitat ha tornat a l'elit 36 anys després i ha segellat un enlairament vertiginós amb dos ascensos consecutius en les dues últimes temporades.

Avui el sorprenent Recam Làser Caldes vol rememorar aquelles fites, encara que sap que la dificultat és extrema. En la lliga catalana, el Barça va tenir una feinada (0-1) i es va imposar amb més claredat en el partit de la primera volta de l'OK Lliga jugat al Palau (8-4). Sigui com vulgui, l'expectació és màxima i la Torre Roja, el fortí del Caldes, s'omplirà de gom a gom per veure el líder, el millor equip del món. La directiva ha declarat el partit jornada econòmica i tothom passarà per caixa, com acostuma a passar en les grans ocasions. El fortí de la Torre Roja va ser només inexpugnable en els dos primers partits jugats per l'equip d'Eduard Candami a casa. Després de digerir i analitzar les ensopegades, acumula cinc triomfs seguits, incloent-hi la victòria històrica contra el Liceo (6-4). Aquesta fiabilitat a casa (15/21) li ha permès accedir a la copa, una fita. “És un equip intens, ràpid, jove, descarat... Aquesta és la gran virtut que tenen. Són nois molt bons, que corren molt i com a mínim haurem de ser igual d'intensos”, subratlla el porter blaugrana Sergi Fernández, que s'ha criat a Caldes de Montbui i viurà un partit molt especial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)