Internacional

Una barreja de sentiments

Hoquei sobre patins. El Cafès Novell Vilafranca es mou entre la satisfacció pel paper fet en la final de la CERS, i la impotència i l'amargor per l'actuació arbitral i les adversitats extraesportives

L'endemà de la derrota en la final de la copa de la CERS el Cafès Novell Vilafranca tenia una barreja de sentiments que anaven des de la satisfacció per la fita històrica que s'havia aconseguit i la bona imatge que havien donat fins a la impotència per l'actuació arbitral, que no els va ser gens favorable, i l'amargor per les adversitats extraesportives que es van trobar. El president del club, Joaquim Vázquez, va explicar que en el sopar que van fer amb la plantilla després de la final diumenge a la nit li costava trobar les paraules per expressar davant els jugadors el que sentia. Frustració, decepció, impotència... eren algunes paraules que li voltaven pel cap, al costat d'altres molt més positives, com ara la satisfacció i el reconeixement per la feina feta i el suport que l'afició va donar als jugadors.

Joaquim Vázquez va explicar que des del punt de vista extraesportiu es van trobar amb diferents aspectes que els van fer sentir menyspreats. Primer, el sorteig de l'inici de la temporada de la final a quatre determinava que havien de jugar la primera semifinal, i es van trobar disputant la segona i molt tard, pel que fa a l'horari –els va fer anar a dormir el mateix dia de la final–. També els havien notificat que les aficions estarien repartides en quatre parts iguals a les graderies del pavelló, i en la final els van fer anar a darrere d'una de les porteries. “Els 20 euros de les entrades són iguals aquí que a Barcelos, perquè després et posin darrere d'una porteria com si fos un galliner, no és correcte. I per estar a la part lateral en la semifinal ho vam haver de reivindicar, i hi van accedir perquè no hi havia gaire gent”, explica el president del Vilafranca.

Per aconseguir el major suport amb vista a la final a quatre, el club va organitzar una visita a sant Fèlix, el patró de Vilafranca del Penedès, i li van portar bufandes i samarretes perquè els donés un cop de mà en la CERS.

L'arbitratge no és excusa

El president del Vilafranca, Joaquim Vázquez, i l'entrenador, Jordi Garcia, van coincidir des del punt de vista esportiu que l'arbitratge no va ser bo i que diverses decisions els van ser contràries, sobretot després que mostressin la targeta blava a Reinaldo Ventura, la figura del Barcelos. “Van veure que havien fet una cosa molt grossa i que ho haurien de compensar”, diu Joaquim Vázquez. El tècnic Jordi Garcia no vol que les decisions arbitrals serveixin d'excusa, tot i que reconeix que els van descentrar, i també diu que els portuguesos van ser molt encertats. L'entrenador del Vilafranca diu que l'equip ha d'assimilar la derrota, que ara estan tristos i que potser d'aquí a uns dies estaran una mica més contents pel que han aconseguit. Finalment, demana que l'afició vagi a la poliesportiva dissabte en el partit contra el Caldes per estar al costat dels jugadors.

ELS PROTAGONISTES

Per a nosaltres era una fita històrica, ho tens a tocar i no ho pots arrodonir per altres coses

DISCRIMINATS

El president es queixa que en la final l'afició va estar darrere una porteria
La situació arbitral ens va descentrar però no és excusa. Sabíem que hauríem de lluitar contra tot i contra tots
Jordi Garcia
ENTRENADOR DEL VILAFRANCA
Disputar la final ha anat bé per al club, ens hem reforçat pel que fa a patrocinadors i a la imatge que vam donar
Joaquim Vázquez
PRESIDENT DEL VILAFRANCA
Has fet una cosa molt important i acabes amb aquesta impotència de sentir-te menyspreat
Tenia la sensació d'impotència per la gran diferència de criteri arbitral. L'exclusió de Reinaldo Ventura el va canviar
La derrota és amarga i dura, crec que vam afrontar el partit amb l'actitud que corresponia i l'ambició que tocava
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)