Internacional

Exemple d'adaptació

Hoquei sobre patins. El català Jordi Adroher ha estat el màxim golejador de la lliga portuguesa tot just el curs del seu debut amb el Benfica

El davanter català Jordi Adroher ha viscut el debut somiat en la lliga portuguesa amb el Benfica. Campió de lliga i campió de la lliga europea amb una contribució notable als èxits col·lectius, també es va convertir dissabte passat en el pitxitxi de la lliga amb 50 gols en 26 jornades, que aviat és dit. Adroher va mantenir una dura pugna amb el jugador del Barcelos Reinaldo Ventura, que ha acabat amb 47 gols. Va arribar a l'última jornada amb un marge de només un gol sobre el veterà portuguès, que no va sucar en el darrer partit. Adroher en va fer dos en la derrota del seu equip a casa contra l'Oliveirense (7-9), un altre dels equips forts que té a les seves files els catalans Albert Casanovas i Xevi Puigbí.

El davanter nascut a Reus fa 31 anys, criat a Ribes de Freser, format al SHUM Maçanet i que després va passar pel Lloret, el Vic, el Barça, el Reus i el Breganze abans de recalar a Portugal,  té encara l'oportunitat d'engreixar el botí d'aquesta temporada. Aquest cap de setmana el Benfica sortirà com un dels grans favorits en la final a quatre de la copa i té l'oportunitat de signar el triple en una temporada històrica per a l'equip de Lisboa, que també té a les seves files el davanter de Tordera Marc Torra, vuitè màxim golejador amb 30 gols, i el porter català Guillem Trabal, que viu una segona joventut. El Benfica s'enfrontarà a l'Sporting i l'altra semifinal la jugaran el Porto i el Barcelos.

Curiosament, el pitxitxi de l'OK Lliga, el jugador del Reus Raül Marín, també ha fet 50 gols, tot i que els ha marcat en 30 jornades. A Portugal la primera divisió té només 14 equips i es disputen, per tant, 26 jornades. Això sí, l'actitud defensiva és menys intensa que a casa nostra i el joc, generalment, tendeix a ser més vistós. Adroher ja havia estat anteriorment el pitxitxi de la fase regular de l'OK Lliga 2008-2009 amb el Vic i sempre ha destacat per la clarividència de cara a gol.

La notorietat dels catalans en les principals lligues europees ha estat un altre cop una constant. Pedro Gil, campió per tercera vegada consecutiva amb el Forte dei Marmi –en una final dramàtic contra el Lodi del porter reusenc Adrià Català–, ha estat el tercer màxim golejador amb 50 gols i rere seu ha quedat classificat el jugador del Viareggio Jepi Selva (46), que ha disputat per primera vegada la lliga transalpina. A França l'exjugador del Lloret Víctor Crespo (La Vendéenne) ha fet 25 gols en el seu bateig de foc, i a Suïssa David Carles (Diessbach), fitxat recentment pel Citylift Girona, ha estat el sisè màxim golejador (20).

Portugal (26 jornades)
1r. Jordi Adroher (Benfica)
50
2n. Reinaldo Ventura (Barcelos)
47
8è. Marc Torra (Benfica)
30
40è. A. Casanovas (Oliveirense)
16
OK Lliga (30 jornades)
1r. Raül Marín (Reus)
50
2n. Jordi Bargalló (Liceo)
49
3r. Pablo Álvarez (Barça)
39
Itàlia (26 jornades i ‘play-off')
1r. Federico Ambrosio (Lodi)
61
2n. Lucas Martínez (R. Monza)
57
3r. Pedro Gil (Forte)
50
4t. Jepi Selva (Viareggio)
46
12è. Enric Torner (Forte)
29
16è. Gerard Teixidó (Breganze)
27
França (22 jornades)
11è. Víctor Crespo (La Vendéenne)
25
21è. Erik Gual (Saint Brieuc)
17
Suïssa (18 jornades i ‘play-off')
6è. David Carles (Diessbach)
20
10è. Xavi Terns (Montreux)
19

Edo s'acomiada de l'afició

El català Natxo Edo, conegut a Portugal com a Edo Bosch –el seu segon cognom–, es va acomiadar el cap de setmana passat de l'afició del Porto després de 18 temporades a l'equip portuguès. Edo, que va aterrar a Portugal després de jugar al Noia i al Reus, ha guanyat 13 títols estatals. Marxa, però, sense haver pogut guanyar cap lliga europea. La temporada vinent jugarà a les files del Juventude de Viana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)