OK Lliga

Hoquei patins

OK Lliga

Els equips han buscat reforços

OK Lliga. La màxima categoria es presentarà amb canvis importants de jugadors. El Vilafranca, amb sis fitxatges, és el que més s'ha renovat

Les plantilles dels equips de l'OK Lliga d'aquesta temporada 2016/17 presentaran canvis importants de jugadors, ja que gairebé totes han buscat reforços per afrontar amb garanties els seus nous objectius. El conjunt que més s'ha renovat ha estat el Cafès Novell Vilafranca Capital del Vi, que ha fitxat sis jugadors. En la part contraria hi ha el Lloret Vila Esportiva, que després del seu descens ha tornat a la màxima categoria comprant la plaça del Cerceda i no ha fitxatningú. El Barça Lassa, que defensarà el títol, només ha fet una incorporació.

El conjunt blaugrana ha mantingut la plantilla que el va portar a guanyar l'OK Lliga la temporada passada i només ha fitxat un jugador, Pau Bargalló. El jove de Sant Sadurní ha arribat provinent del Liceo, el gran rival dels blaugrana el curs passat. Els gallecs han dut a terme una profunda remodelació, amb el comiat també del seu gran jugador estel·lar, Jordi Bargalló, a la lliga portuguesa. Han cobert les quatre baixes i poden tornar a ser un equip que sigui a dalt. Potser el conjunt que s'ha reforçat amb més intenció per aspirar a guanyar el títol és el Reus Deportiu, que també ha incorporat quatre homes amb experiència. Destaquen els dos que provenen de l'actual campió de la lliga europea, el Benfica portuguès: Marc Torra i el porter Pedro Henriques.

L'equip que més s'ha reforçat ha sigut el Vilafranca, amb sis fitxatges. Ha fet una profunda renovació, començant per l'entrenador, que també és nou, i intentarà mantenir el nivell que va aconseguir la temporada passada. En la part oposada de fitxatges hi ha el Lloret, que no ha fitxat cap jugador. El conjunt selvatà va perdre la categoria, però els problemes econòmics del Cerceda gallec van fer possible que li comprès la plaça i tornés a jugar a l'elit. Els lloretencs mantindran els bloc de joves jugadors, tot i que han tingut la baixa de Xavi Crespo, que ha anat al Voltregà, i de Jordi Carbó, que s'ha retirat. L'única novetat serà que el jove de la base Adrià Farré formarà part del primer equip. Els tres conjunts que van pujar –el CP Manlleu, el Citylift Girona i el Reicomsa Alcobendas–; s'han reforçat moderadament i continuen disposant del bloc de jugadors que va aconseguir l'ascens.

En aquesta temporada hi han hagut diverses retirades de jugadors, però en destaca una, la de Xavi Caldú, que va debutar a la màxima categoria la temporada 1996/1997 i que després de passar per diversos equips, guanyar títols i jugar també a la segona categoria va decidir penjar els patins.

MÉS POTENCIAL

El Reus ha incorporat quatre jugadors amb experiència i aspirarà a tot
El Barça, el campió, només ha fet un fitxatge i ha arribat Pau Bargalló

Sis conjunts tenen un nou entrenador a la banqueta

Més d'un terç dels equips de la màxima categoria començaran la competició de l'OK Lliga amb un nou entrenador a la banqueta: el Moritz Vendrell, el Cafès Novell Vilafranca Capital del Vi, el CP Voltregà, l'Enrile Pas Alcoi, el CP Manlleu i el Reicomsa Alcobendas. Només hi ha hagut, però, un canvi de tècnic entre els equips de l'OK Lliga. Jordi Garcia ha deixat el Vilafranca per incorporar-se al nou projecte del Vendrell. El seu lloc en el conjunt vilafranquí l'ha ocupat Josep Lluís Del Riu, que no tenia equip i que torna a l'OK Lliga. En el Voltregà, Ricard Ares ha deixat la direcció de l'equip a Francesc Linares, que ha estat el seu ajudant les dues darreres temporades. L'Alcoi s'ha acomiadat d'un entrenador històric, Diego Mir, que feia catorze temporades que estava vinculat a l'equip alcoià. El seu substitut serà Sergi Punset. Dels tres equips que van aconseguir l'ascens a la màxima categoria des de la primera estatal, dos han canviat de tècnic. En el Manlleu, l'entrenador Quim López ha anat al Mataró i s'ha incorporat a la banqueta Jefa Rovira, que era el tercer tècnic del Voltregà de la màxima categoria la temporada passada. En l'Alcobendas, un dels artífexs del retorn del conjunt madrileny a la màxima categoria, l'entrenador Sergio Layunta, ha deixat el seu lloc al capdavant de l'equip a Sergio Iglesias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)