Ciclisme

ciclisme

Hermida, dotzè en el seu comiat

Ciclisme. El cerdà va córrer la darrera copa del món d'XCO a Andorra i va rebre multitud d'homenatges de tots els estaments

“Ha anat molt bé, ha estat una cursa emocionant i m'he trobat molt còmode tot i que l'estat de forma, encara que sigui bo, després de Rio ha anat baixant”, va dir Josep Antoni Hermida (Multivan Merida) ahir quan tornava a casa després d'haver disputat a Vallnord la seva última copa del món d'XCO, la disciplina en la qual ha estat campió del món i cinc cops olímpic. L'estació andorrana tancava el calendari de l'UCI World Cup tant en descens, dissabte, com en camp a través, ahir. Julien Absalon (BMC) va guanyar la cursa en 1h26:08 i la general, mentre el gallec Pablo Rodríguez (MMR), campió d'Europa sub-23 i sorgit de l'escola de ciclisme d'Hermida a Maceda, va ser tercer.

“Estic content perquè m'he pogut acomiadar prop de casa i en una cursa que sempre se m'havia entravessat una mica. És un orgull poder acabar d'aquesta manera, ha estat molt emocionant fer-ho amb el reconeixement de tot el col·lectiu, amb els amics a prop”, va dir.

El cerdà va entrar en la dotzena posició, a 2:35 del francès, que va guanyar l'or olímpic a Atenes quan Hermida va ser plata, i acompanyat del campió olímpic a Rio i mallot irisat, el suís Nino Schurter. El gran dominador de la disciplina va ser el primer a felicitar Hermida, que va rebre multitud d'homenatges de tots els estaments, com el dels mecànics, que en el darrer pas per la zona tècnica de boxs van fer-li un passadís aixecant, tots, rodes amb cada mà. “He trigat ben bé dos minuts a tornar-me a posar un altre cop en mode cursa, perquè, vulguis o no, des del passadís encara faltava més d'una volta, però que tots els mecànics de tots els equips ho fessin, que som rivals però que ens coneixem tots, també és un orgull”, va reconèixer. Hermida té encara curses aquest any amb el seu equip a Alemanya, i després es prendrà “un període de reflexió per planificar el 2017”, quan passarà a competir en proves per etapes i de la modalitat de marató.

LES REACCIONS

No és que somiés res en concret, però sempre he dit que volia fer-ho divertint-me i corrent en un estat de forma decent
És un orgull poder acabar així. Ha estat molt emocionant fer-ho amb el reconeixement de tot el col·lectiu
Josep Antoni Hermida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)