Més esport

Puigcerdà decideix la copa estatal

Curses de muntanya. L'Ultra Cerdanya, amb mig miler de corredors, en va proclamar els campions

Sebas Sánchez i l'equatoriana Mercedes Pila van ser proclamats de manera matemàtica campions de l'Spain Ultra Cup, el circuit estatal de curses de llarga distància, amb els seus respectius triomfs en l'Ultra Cerdanya, dissabte i sobre un recorregut de 85 quilòmetres amb 5.000 metres de desnivell amb inici de Bellver i arribada a Puigcerdà. El corredor de Petrel es va jugar el títol en un duel braç a braç amb el castellonenc Remi Queral. Perquè tots dos tenien dues victòries i era Sánchez, per haver guanyat la prova amb major coeficient del calendari (Penyagolosa Trails), el que liderava la general. El triomf a la Cerdanya valia el títol i no va ser fins als darrers quilòmetres que Sánchez es va poder desempallegar de Queral per entrar a la meta en 10 hores i 33 minuts, un menys que el seu rival. El rosinc Xavi Llamas, amb 11 hores, va ser tercer. Més clar va ser el triomf de l'equatoriana Pila, també campiona del circuit de manera matemàtica després de més de mig dia corrent (13 hores i 20 minuts) amb una calor que va endurir encara més la cursa. Laura Barrera i Yolanda Fernández van ser segona a una i dues hores. En la marató, que compartia bona part del recorregut i que va començar una hora més tard amb el doble de participants que en l'Ultra (180), la victòria se la van adjudicar Alejandro Martínez i Sergi Bassas de manera conjunta i David Tudó va ser tercer a 12 minuts dels primers, que van baixar de les 5 hores. Laia Cañes amb 5h34 va guanyar en dones i Cristina Blázquez i Laida Elizegi van ser segona i tercera.

Diumenge, Alp va acollir la trail de l'Ultra Cerdanya, amb 15 quilòmetres de corriols pels boscos que hi ha entre el poble i la Molina i Masella. Ferran Samper va ser el vencedor absolut en 1h09 i Sara Guérin en la categoria femenina en 1h40. Eloi Gispert i Josep Arnal i Ana Ruiz i Maite Plana van completar els podis de la trail, amb 200 corredors. Els nens i nenes que van córrer dissabte l'UC Kids van fer que es superessin el mig miler de corredors de la Cerdanya.