JOCS PARALÍMPICS

CICLISME

Morales, al quadre final

Jocs Paralímpics. Va aconseguir dues victòries en el seu grup de la classe 7 de tennis de taula. Al velòdrom Benítez i Méndez no van poder estar entre els vuit millors

Jordi Morales va guanyar els dos partits del seu grup de la classe 7 de tennis de taula i es va classificar per al quadre final de la competició. El jugador d'Esparreguera va començar la seva participació en els Jocs Paralímpics de Rio derrotant per 3-1 l'ucraïnès Mykhaylo Popov, i després va superar pel mateix resultat el txec Daniel Horut. Jordi Morales, bronze en els Jocs Paralímpics d'Atenes el 2004 en individual i plata a Londres en equips fa quatre anys, aspira als primers llocs. En la classe 5 el barceloní Bilal el Baqqali va perdre el seu segon partit del grup contra el coreà Kiyouhg Kim per 3-0 i ja acumula dues derrotes.

La barcelonina Núria Marques va debutar en uns jocs paralímpics i aspira a pujar al podi en algunes de les sis proves que disputarà a Rio de Janeiro. Núria Marques, de la classe S-9 (discapacitat física), va començar amb l'eliminatòria dels 400 m lliure i va ser segona de la seva eliminatòria amb 4:54.98. Va ser el cinquè millor temps de les participants i es va classificar per a la final, que s'ha disputat aquesta matinada passada. L'aragonesa Maria Teresa Perales va guanyar la seva 23a medalla en uns jocs paralímpics en ser segona en els 200 m lliure de la classe S-5.

Dos triomfs en bàsquet

En la competició de bàsquet en cadira de rodes Espanya va aconseguir dues victòries en els seus dos primers partits. Amb els catalans Jordi Ruiz, que va ser titular els dos cops, i Jaume Llambi a l'equip, la selecció espanyola va derrotar el Canadà per 80-46 i el Japó per 55-39. Espanya està en el grup A i encara s'ha d'enfrontar amb Austràlia, Turquia i Holanda. Els quatre primers passaran als quarts de final.

Al velòdrom la barcelonina Josefa Benítez va disputar el quilòmetre de la classe B i va finalitzar en la dotzena posició amb un temps d'1:15.382. Juan José Méndez va competir en la qualificació de la persecució de la classe C-1 i va finalitzar en la novena posició amb un registre de 4:19.161. En aquesta jornada es va iniciar el torneig de futbol 5 i el tarragoní Javier Muñoz i el reusenc Yousseff el Haddaoui van ser titulars en el primer partit de la selecció espanyola. Van perdre contra la Xina per 0-1 a set minuts del final. Espanya està en el grup B i també jugarà contra l'Argentina i Mèxic. Els dos primers es classificaran per a les semifinals. També es va iniciar el torneig de tennis en cadira de rodes i el barceloní Francesc Tur va ser eliminat en el primer partit. Va perdre contra l'australià Ben Weekes (7-5 i 6-3).